צילום׃ יעל קצב, mako אוכל

מאפה זיתים ללא לישה

בלי מאמץ, בלי מיקסר ובלי ציוד מיוחד: ככה תכינו מאפה זיתים בסגנון בגט בכמה שלבים פשוטים, כשכל מה שצריך הוא קערה וכף עץ וקצת סבלנות. תפשילו שרוולים, יש פה מתכון מנצח שיפתח לכם את החשק לאפות

יעל קצב | mako | פורסם 30/06/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-6 מאפים:

500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח לבן

375 (כוס וחצי+כף) גרם מים 

30 גרם (2 כפות) שמן זית

4 גרם (כפית גדושה) שמרים יבשים

8 גרם (כפית גדושה) מלח

200 גרם זיתים מגולענים פרוסים

אופן ההכנה:

1 מניחים את המצרכים בקערה ומערבבים בעזרת כף עץ או ידיים מעט משומנות, אין צורך ללוש, רק לערבב עד לאיחוד.

מאפה זיתים ללא לישה - מערבבים לאיחוד ומניחים לתפיח (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מאפה זיתים ללא לישה - מערבבים לאיחוד ומניחים לתפיחה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

2 מכסים את הקערה ונותנים לבצק לתפוח במשך שעה.

3 אחרי שעת התפחה מקפלים את הבצק בעזרת כפות ידיים משומנות ומניחים להתפחה נוספת של שעה. כעבור שעה מקפלים ומניחים שוב להתפחה אחרונה של עוד שעה (כלומר סך הכל שלוש שעות התפחה).

4 מחממים תנור ל-250 מעלות.

מאפה זיתים ללא לישה - מחלקים לחתיכות ומסובבים  (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מאפה זיתים ללא לישה - מחלקים לחתיכות ומסובבים כל אחת|צילום: יעל קצב, mako אוכל

5 מפדרים את משטח העבודה בקמח ומניחים עליו את הבצק. מחלקים אותו ל 6-8 חתיכות, מסובבים כל חתיכת בצק (כמו בסרטון) ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

מאפה זיתים ללא לישה לפני אפייה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מאפה זיתים ללא לישה לפני אפייה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

4  מניחים תבנית בתחתית התנור ומוזגים אליה כוס מים רותחיםליצירת אדים (שיגרמו למאפה להיות פריך מבחוץ ורך מבפנים, כמו בגט).

5 מכניסים את הלחמים לתנור למשך 25-30 דקות עד להזהבה.

מאפה זיתים ללא לישה של יעל קצב (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מאפה זיתים ללא לישה של יעל קצב|צילום: יעל קצב, mako אוכל

עוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון!