עוגת בורקס גבינות
בשבת על הבוקר יכול להיות מאתגר למצוא בורקס טרי, אז למה לא להכין לבד, ועוד עוגת בורקס שכיף לתלוש? מהרגע שהדלקתם את התנור ועד שהכל מוכן לא עוברת שעה אפילו. עכשיו רק לחתוך קצת ירקות, להרתיח ביצים והיידה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהארבעים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
חבילת בצק עלים 300 גרם
למלית:
200 גרם קוטג'/גבינה לבנה
100 גרם גבינת צהובה מגוררת (איזו שאוהבים)
100 גרם גבינה פטה/בולגרית
חופן תבלינים טריים קצוצים דק (בזילקום/אורגנו/תימין)
ביצה
מלח
פלפל
לעיטור:
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מערבבים בקערה את כל חומרי המלית עד לאיחוד.
>> רוצים לקבל את כל המתכונים שלנו ישירות למייל?
3 פותחים את בצק העלים על משטח עבודה
4 מחלקים את הבצק בעזרת סכין או גלגלת ל-8 מלבנים שווים.
5 יוצקים מלית בנדיבות על כל מלבן וסוגרים לרולדה, ומגלגלים כל רולדה לצורת עיגול.
6 מניחים את כל העיגולים צמודים זה לזה על תבנית מרופדת נייר אפייה. מברישים בביצה, מפזרים מעל שומשום, ואופים כ-25 דקות או עד הזהבה. בתיאבון.
רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".
לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב, אם אתם עוד לא שם.