צילום׃ דן פרץ, mako אוכל

קיש בטטה ובצל סגול

אנחנו תמיד רוצים שיגוונו לנו, אבל לא מוכנים לוותר על מה שאנחנו מכירים. אז מיקי שמו דאג לנו למתכון נפלא שהוא גם וגם: גם קיש גבינות מעולה, אהוב ומוכר, וגם עם תוספות נהדרות של בטטה ובצל סגול

מיקי שמו | ארקוסטיל | פורסם 13/06/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 109 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מתכון טעים וקליל, שמשלב בצק פריך, תערובת גבינות וירקות קלויים. אפשר להחליף את הבטטה והבצל סגול בירקות האהובים עליכם. 

מרכיבים :

ל-2 קישים בקוטר 18 ס"מ או ל-8 קישים אישיים:

4 וחצי כוסות קמח

300 גרם חמאה

1 כפית מלח

2 כפיות סוכר

חצי מכל שמנת מתוקה

כף חומץ

כף שמן זית

למלית:

בצל סגול, פרוס לפרוסות רחבות

בטטה בינונית, חתוכה לקוביות

חצי מכל שמנת מתוקה

2 ביצים

1 חלמון

מלח

פלפל לבן

אגוז מוסקט

50 גרם גבינת פטה

50 גרם גבינת פרמזן

50 גרם גבינת קשקבל

אופן ההכנה:

לכלים נוספים בסדרת ארקוסטיל מיקי שמו

1 לבצק: במיקסר עם וו גיטרה, מערבבים במהירות איטית את הקמח, החמאה, המלח והסוכר עד לקבלת תערובת פירורית.

2 מוסיפים את השמנת מתוקה, החומץ ושמן הזית, וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

3 מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ, מרפדים את התבנית (או התבניות) ואופים בטמפרטורה של 170 מעלות למשך 12 דקות.

4 למלית: מכינים אנטי פסטי מהבצל והבטטה (צולים אותם כ-10 דקות בתנור חם).

5 מערבבים בעזרת מטרפה ידנית את כל חומרי המילוי למעט הבטטה, הבצל והגבינות.

6 מוסיפים את הגבינות ומערבבים.

7 מפזרים את הבטטה והבצל הסגול על הבצק האפוי ויוצקים מעל את התערובת הנוזלית.

8 אופים ב-170 מעלות כ-25 דקות.

>> עוד מתכונים של מיקי שמו

>> כבר הורדתם את האפליקציה שלנו?