צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל
לחמניות כוסמין
כמה טעימות יכולות לחמניות מקמח כוסמין להיות? התשובה היא 10/10, ולא רק שמדובר בקמח כוסמין - מדובר בקמח כוסמין מלא! אז מה הסוד? מתכון טוב, התפחות ארוכות וטיפל'ה סילאן בביצה
ענת אלישע | mako אוכל
| פורסם 12/03/24
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
קילו קמח כוסמין 100% מלא
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
2 כפות דבש
כף מלח
רבע כוס שמן חמניות
רבע כוס שמן זית
ביצה שלמה L + חלמון
550 מ"ל מים
לציפוי:
ביצה טרופה עם כפית סילאן טבעי
אופן ההכנה:
1 לשים במיקסר את כל מרכיבי הבצק במהירות נמוכה-בינונית כ-10 דקות.
2 יוצרים מהבצק כדור ומעבירים לקערה משומנת. משמנים גם את הבצק. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח.
3 מוציאים את הבצק למשטח העבודה ומחלקים לכדורים במשקל 120 גרם. מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה.
4 מרדדים כל כדור בצק, מגלגלים לנחש וקולעים חלות/לחמניות לפי הצורה הרצויה. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים עד הכפלת נפח (כ-45 דקות).
5 מחממים תנור ל-200 מעלות (חום סטטי).
6 מורחים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום. אופים 25-30 דקות, עד הזהבה.
בתיאבון!