לאפות ביתיות מושלמות
הפיתות העיראקיות האלה, שאנחנו נוהגים לקרוא להן לאפות, היו יכולות לאכלס קוממיות את המאפיות הטובות ביותר - אבל בינינו, מי צריך מאפייה כשמדובר במתכון כל כך פשוט וקל?
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
4 כוסות (560 גרם) קמח לחם
כף שמרים יבשים
כף סוכר
כפית מלח
3 כפות שמן זית
כוס וחצי עד 2 כוסות מים
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערת המיקסר את הקמח עם השמרים. מוסיפים סוכר, מלח ושמן זית וכוס וחצי מהמים. שומרים את יתר המים להמשך הכנת הבצק למקרה הצורך.
2 לשים את החומרים עם וו לישה במשך כמה דקות, עד לקבלת בצק גמיש ורך אבל לא דביק. אם הבצק נראה יבש מוסיפים בהדרגה מים (לפיתות שבתמונה השתמשתי בכוס ושלושת רבעי).
3 מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח במשך כשעה.
לבלוג של רות אופק - שמח במטבח
4 מחלקים את הבצק ל-8 כדורים במשקל של כ-120 גרם כל אחד, מכסים בעדינות ומניחים ל-10-30 דקות.
5 בינתים מחממים מחבת רחבה ומשמנים אותה בשכבה דקיקה של שמן (אפשר לנגב את המחבת במגבת נייר טבולה במעט שמן).
6 משטחים כדור בצק לפיתה דקה עד כמה שאפשר. אם הבצק מתנגד ולא נמתח מספיק, נותנים לו לנוח מכוסה על השיש עוד כמה דקות ומנסים שוב.
7 מניחים את הפיתה על המחבת המחוממת ומטגנים במשך כ-2 דקות מכל צד. מומלץ לכסות את המחבת בשלב הראשון של הטיגון, כדי לאפשר לה לתפוח מהאדים שיצטברו בפנים.
8 חוזרים על הפעולות עם כל כדורי הבצק.
9 שומרים את הפיתות החמות בצלחת מכוסות במגבת – זה ישמור על הלחות והגמישות שלהן וימנע מהן להתייבש.