צילום׃ רות אופק, mako אוכל

לאפות ביתיות מושלמות

הפיתות העיראקיות האלה, שאנחנו נוהגים לקרוא להן לאפות, היו יכולות לאכלס קוממיות את המאפיות הטובות ביותר - אבל בינינו, מי צריך מאפייה כשמדובר במתכון כל כך פשוט וקל?

רות אופק | mako אוכל | פורסם 04/04/21 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 529 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

4 כוסות (560 גרם) קמח לחם

כף שמרים יבשים

כף סוכר

כפית מלח

3 כפות שמן זית

כוס וחצי עד 2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערת המיקסר את הקמח עם השמרים. מוסיפים סוכר, מלח ושמן זית וכוס וחצי מהמים. שומרים את יתר המים להמשך הכנת הבצק למקרה הצורך.

2 לשים את החומרים עם וו לישה במשך כמה דקות, עד לקבלת בצק גמיש ורך אבל לא דביק. אם הבצק נראה יבש מוסיפים בהדרגה מים (לפיתות שבתמונה השתמשתי בכוס ושלושת רבעי).

3 מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח במשך כשעה.

לבלוג של רות אופק - שמח במטבח

4 מחלקים את הבצק ל-8 כדורים במשקל של כ-120 גרם כל אחד, מכסים בעדינות ומניחים ל-10-30 דקות.

5 בינתים מחממים מחבת רחבה ומשמנים אותה בשכבה דקיקה של שמן (אפשר לנגב את המחבת במגבת נייר טבולה במעט שמן).

6 משטחים כדור בצק לפיתה דקה עד כמה שאפשר. אם הבצק מתנגד ולא נמתח מספיק, נותנים לו לנוח מכוסה על השיש עוד כמה דקות ומנסים שוב.

פיתות עיראקיות מכוסות במגבת (צילום: רות אופק, mako אוכל)
את הפיתות המוכנות מכסים במגבת|צילום: רות אופק, mako אוכל
פיתות עיראקיות מגולגלות (צילום: רות אופק, mako אוכל)
קלטו את הגמישות|צילום: רות אופק, mako אוכל

7 מניחים את הפיתה על המחבת המחוממת ומטגנים במשך כ-2 דקות מכל צד. מומלץ לכסות את המחבת בשלב הראשון של הטיגון, כדי לאפשר לה לתפוח מהאדים שיצטברו בפנים.

8 חוזרים על הפעולות עם כל כדורי הבצק.

9 שומרים את הפיתות החמות בצלחת מכוסות במגבת – זה ישמור על הלחות והגמישות שלהן וימנע מהן להתייבש.