פנקייק קוריאני

הבצק של הפנקייק הזה מורכב יותר ומבוסס על שמרים, אבל אחרי שתתפיחו אותו, תמלאו ותטגנו, תקבלו בצק תפוח ואוורירי ממולא בסוכר וקינמון שהופכים לסירופ חם ונוזלי. וזה טעים כמו שזה נשמע

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 08/10/25 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (8 מנות):

לבצק:

2 כוסות קמח לבן

2 כפות סוכר

חצי כפית מלח

חצי כף שמרים יבשים

שלושת רבעי כוס מים חמימים

2 כפות שמן ניטרלי

למילוי:

חצי כוס סוכר חום כהה

1 כפית קינמון טחון

שליש כוס אגוזים קצוצים (פקאן, אגוזי מלך או בוטנים)

לטיגון:

רבע כוס שמן

אופן ההכנה:

1 שמים את מרכיבי הבצק בקערת המיקסר. לשים כמה דקות עד לקבלת בצק אחיד אך דביק יחסית.

2 מכסים את הקערה במגבת ומניחים להתפחה לשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.

3 בינתיים מערבבים בקערה את חומרי המילוי.

4 משמנים את כפות הידיים ואת משטח העבודה. מוציאים את הבצק למשטח העבודה ומחלקים אותו ל-8 חלקים שווים.

5 מרדדים קלות כל כדור בצק. מניחים 2 כפות מהמילוי על הבצק וסוגרים היטב. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק. 

7 מחממים שמן במחבת. מניחים את הפנקייקים במחבת כך שהחלק הסגור כלפי מטה. הופכים לאחר 20 שניות. בעזרת תרווד מועכים ומשטחים מעט את הפנקייקים על המחבת. כשהתחתית מזהיבה הופכים שוב להמשך טיגון של הצד הסגור. 

8 מוציאים לצלחת עם נייר סופג ומתענגים.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

פנקייק קוריאני (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
פנקייק קוריאני. תפוחים ויפים|צילום: יעל קצב, mako אוכל
פנקייק קוריאני (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
פנקייק קוריאני. המילוי הופך נוזלי|צילום: יעל קצב, mako אוכל
פנקייק קוריאני (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
פנקייק קוריאני. נראה שהקוריאנים יודעים מה הם עושים|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!