צילום׃ רות אופק, mako אוכל

לחמניות מאורכות

אז לימודים אין, אבל סנדוויצ'ים רצים פה מסביב לשעון: התקופה הזו לימדה אותנו שכל שעה יפה לנשנוש. את הסנדוויצ'ים שלנו נאכל השבוע בלחמניות של רות אופק (בתנאי שלא נחסל אותן ככה, חמות מהתנור)

רות אופק | mako אוכל | פורסם 08/10/20 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 130 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

1 קילו קמח שמרים

3 כפות סוכר

כפית מלח

ביצה אחת

כוס חלב (ניתן להחליף בכוס מים)

כוס מים (יתכן שיהיה צורך בתוספת מים לפי הצורך)

חצי כוס שמן צמחי (סויה, קנולה, חמניות וכו')

לעיטור:

ביצה

שומשום

אופן ההכנה:

1 מניחים בקערת המיקסר את כל החומרים ומערבלים במהירות איטית.

2 כשהחומרים מתחילים להתגבש ואין סכנה שקמח יעוף לכל עבר, מגבירים את מהירות המיקסר וממשיכים ללוש במשך כ-5 דקות עד לקבלת בצק גמיש, חלק ולא מאוד דביק. אם הבצק יבש ניתן להוסיף עוד מעט מים בהדרגה.

3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט (או משמנים את קערת המיקסר) מכסים את הבצק במגבת או בניילון נצמד ומניחים לו לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו (בקיץ – כשעה-שעה וחצי, בחורף – שעתיים לפחות).

4 מחלקים את הבצק ל-20 לחמניות (אם רוצים לשקול הן שוקלות כ-90 גרם כל אחת) ומכדררים כל חלק לכדור.

לחמניות מאורכות (צילום: רות אופק, mako אוכל)
לחמניות מאורכות - לפני אפייה|צילום: רות אופק, mako אוכל

5 משטחים כל כדור בעזרת מערוך לצורת אליפסה ומגלגלים לצורת לחמנייה.

6 מסדרים את הלחמניות ב-2 תבניות מרופדות בנייר אפייה ונותנים להן לתפוח במשך כחצי שעה כשהלחמניות מכוסות כדי שלא יתייבשו. מומלץ לסדר תבנית אחת ולהניח לה לתפוח ובזמן הזה לגלגל לחמניות לתבנית השנייה.

7 בסיום התפיחה מורחים כל לחמנייה בביצה בלולה עם מעט מים ומפזרים מעל שומשום (לא חובה כמובן ואפשר כל טופינג שאוהבים). 

לבלוג של רות אופק - שמח במטבח

לחמניות מאורכות (צילום: רות אופק, mako אוכל)
לחמניות מאורכות|צילום: רות אופק, mako אוכל

8 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות עד שהלחמניות שחומות.