לחמניות מאורכות
אז לימודים אין, אבל סנדוויצ'ים רצים פה מסביב לשעון: התקופה הזו לימדה אותנו שכל שעה יפה לנשנוש. את הסנדוויצ'ים שלנו נאכל השבוע בלחמניות של רות אופק (בתנאי שלא נחסל אותן ככה, חמות מהתנור)
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
1 קילו קמח שמרים
3 כפות סוכר
כפית מלח
ביצה אחת
כוס חלב (ניתן להחליף בכוס מים)
כוס מים (יתכן שיהיה צורך בתוספת מים לפי הצורך)
חצי כוס שמן צמחי (סויה, קנולה, חמניות וכו')
לעיטור:
ביצה
שומשום
אופן ההכנה:
1 מניחים בקערת המיקסר את כל החומרים ומערבלים במהירות איטית.
2 כשהחומרים מתחילים להתגבש ואין סכנה שקמח יעוף לכל עבר, מגבירים את מהירות המיקסר וממשיכים ללוש במשך כ-5 דקות עד לקבלת בצק גמיש, חלק ולא מאוד דביק. אם הבצק יבש ניתן להוסיף עוד מעט מים בהדרגה.
3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט (או משמנים את קערת המיקסר) מכסים את הבצק במגבת או בניילון נצמד ומניחים לו לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו (בקיץ – כשעה-שעה וחצי, בחורף – שעתיים לפחות).
4 מחלקים את הבצק ל-20 לחמניות (אם רוצים לשקול הן שוקלות כ-90 גרם כל אחת) ומכדררים כל חלק לכדור.
5 משטחים כל כדור בעזרת מערוך לצורת אליפסה ומגלגלים לצורת לחמנייה.
6 מסדרים את הלחמניות ב-2 תבניות מרופדות בנייר אפייה ונותנים להן לתפוח במשך כחצי שעה כשהלחמניות מכוסות כדי שלא יתייבשו. מומלץ לסדר תבנית אחת ולהניח לה לתפוח ובזמן הזה לגלגל לחמניות לתבנית השנייה.
7 בסיום התפיחה מורחים כל לחמנייה בביצה בלולה עם מעט מים ומפזרים מעל שומשום (לא חובה כמובן ואפשר כל טופינג שאוהבים).
לבלוג של רות אופק - שמח במטבח
8 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות עד שהלחמניות שחומות.