צילום׃ נופר צור, אוכל טוב, mako

רולדות בורקס פילו עם תרד וגבינות

הרולדות האלה הן הסיבה שאצל קרן אגם תמיד יש בצק פילו מוכן לשימוש, והסיבה שתכף גם לכם יהיה. זה פשוט וקל, לא מצריך טכניקה מיוחדת ואפילו לא ביצים. עכשיו תראו לנו מישהו שלא רוצה לפתוח את השבת עם היופי הזה

קרן אגם | אוכל טוב, mako | פורסם 16/02/23 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 102 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אין שבת בלי בורקס! אצלנו יש תמיד בצק פילו במקרר, לא רק לשעת חירום: הוא פשוט בצק מעולה שנורא קל לתפעל ולמלא, נאפה מהר, דל שומן ולא מאכזב. יש המון מליות לבורקס פילו, ויש את הקלאסית עם הגבינה והתרד הפשוטה להכנה שאני הכי אוהבת.

 

מערבבים בקערה כמה גבינות ואיתן מערבבים תרד טרי קצוץ. בלי לבשל, בלי לחלוט, פשוט קוצצים והוא משדרג את הבורקס. הכי בלקני שיש, וקל קל קל להכנה. אני אוהבת להוציא תבנית כזו עמוסה ברולדות ולהניח במרכז השולחן.

מרכיבים :

חבילה של עלי פילו מופשרים לילה במקרר או עלי פילו מצוננים מהמקרר

שמן זית או ספריי שמן לשימון העלים

חבילת 500 גרם גבינה כחושה תבור/טוב טעם/חמד/כנען (אפשר להמיר בריקוטה)

50 גרם גבינת פרמזן/גרנה פדנו מגוררת

קובייה (200 גרם) גבינת פטה/בולגרית

חבילה של תרד שטוף, יבש וקצוץ

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבבים בקערה גדולה את כל הגבינות ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את התרד הקצוץ ומערבבים.

מילוי טעים! (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
מילוי טעים!|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

3 מניחים עלה פילו על גבי משטח נח לעבודה ומברישים בשמן זית או ספריי שמן. מניחים מעליו עוד עלה פילו ומשמנים גם אותו.

4 מניחים בתחתית העלה שקרובה אליכם לרוחב שלוש כפות מהמלית ומגלגלים לרולדה הדוקה.

לא נורא אם קצת נסדק (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
לא נורא אם קצת נסדק|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

5 מניחים על תבנית האפייה, וחזורים על הפעולה עם עוד 4 רולדות.

6 אופים את הרולדות למשך 25-35 דקות, עד להשחמה. אוכלים חם.

חסרים פה רק ביצה קשה ומלפפון חמוץ (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
חסרים פה רק ביצה קשה ומלפפון חמוץ|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

* את הרולדות אפשר להכין מראש ולשמור במקרר לפני אפייה או במקפיא