צילום׃ נופר צור, mako אוכל

ג'בטות טריק

לחמניות ג'בטה נחשבות אתגר לא פשוט, לפחות לאופים חובבים. כלומר, הן נחשבו ככה פעם, עד שקרן אגם נכנסה לתמונה והציעה את גרסת הטריק שלה. מעולם לא היה כל כך קל להכין ג'בטה. והסנדוויץ'? חלום

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 03/08/23 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אני מאוד אוהבת להכין לחמניות בבית, אבל לפעמים נמנעת מזה רק בגלל המחשבה שאצטרך לגלגל כל לחמנייה בנפרד. זו עבודה! וכן, גם למי שאופה הרבה כמוני, והכל נראה קל אצלו, לפעמים אין זמן.

 

אז הלחמניות האלו ממש קלות להכנה. מכינים בצק שמרים, ולאחר רידוד למלבן פורסים עם גלגלת פיצה למרובעים ומסדרים על תבנית התנור. התעסקות ממש קצרה, ואז מתקבלות לחמניות תפוחות ושוות עם קראסט של הגרעינים מלמעלה ותאמינו לי שזה ביס חלום. אם אתם יוצאים עכשיו בחופשה הרבה מהבית עם הילדים ובא לכם להכין להם כריך מדליק וטעים, זה בדיוק בשבילכם. ומבטיחה לכם שהפטנט נשאר איתכם גם לשנת הלימודים. כמובן שאפשר לשחק עם הציפוי לפי מה שאוהבים.

 

אני הכנתי כריך עם גבינה לבנה, חביתה, חסה ועגבנייה, הכי ישראלי והכי טעים שיש.

מרכיבים :

ל-9 לחמניות:

3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לחם/פיצה/מניטובה לבן או קמח לבן רגיל

שלושת רבעי כף מלח שטוחה

1 כף שמרים יבשים

רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן

חצי מכל (100 מ"ל) יוגורט

רבע כוס שמן זית

חצי כוס (120 מ"ל) מים חמימים

כף דבש

לציפוי:

קערה עם מים

2 כוסות תערובת של גרעינים (אני ערבבתי שומשום לבן, שומשום שחור וגרעיני חמנייה. אפשר להוסיף פרג, גרעיני דלעת או פשתן)

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערת המיקסר קמח, מלח, שמרים יבשים וסוכר.

2 מוסיפים יוגורט ומתחילים ללוש. מוסיפים שמן זית ומחצית מכמות המים וממשיכים ללוש. אם יש צורך מוסיפים עוד מים. שימו לב שהבצק צריך להיות חלק וגמיש ולהידבק מעט לתחתית הקערה, ובשום אופן לא להיות יבש.

3 לשים בסך הכל 12 דקות ומעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט בשמן זית. מגלגלים את הבצק בשומן ומכסים בניילון נצמד. מניחים להתפחה של כשעה וחצי עד שעתיים.

4 מוציאים לבצק את האוויר, מעבירים למשטח עבודה מקומח בעדינות ומרדדים למלבן.

5 מחלקים את הבצק בעזרת קלף מתכת או גלגלת פיצה ל-9 מלבנים פחות או יותר שווים. מסדרים את המלבנים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ושומרים על רווח קטן ביניהם.

6 מברישים את מלבני הבצק במים ומפזרים מתערובת הציפוי (אפשרות נוספת: לטבול צד אחד של הבצק בקערת מים ואז בקערת גרעינים). מכסים במגבת או בניילון רופף ומניחים להתפחה למשך 30-40 דקות.

7 כשהבצק תפוח מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים תבנית ריקה בתחתית התנור.

8 מכניסים את הלחמניות ומוזגים מים לתבנית שנמצאת בתחתית התנור (אפשר לזרוק פנימה כמה קוביות קרח במקום, כדי שתיווצר לחות).

9 אופים את הלחמניות 15-20 דקות, עד הזהבה. מכיוון שכל תנור מתפקד מעט אחרת כדאי לבדוק את הלחמניות כבר אחרי 10 דקות, ולפי הצבע להחליט כמה זמן אפייה להוסיף. הלחמניות לא צריכות להיות שחומות מדי.

10 מוציאים ומצננים מעט.

ג'בטות טריק - כריך חביתה (צילום: נופר צור, mako אוכל)
כריך חביתה בג'בטה טריק. הכי ישראלי שיש|צילום: נופר צור, mako אוכל
לחמניות ג'בטה טריק (צילום: נופר צור, mako אוכל)
אמרנו, פחות או יותר שווים|צילום: נופר צור, mako אוכל

** לגרסה פרווה אפשר להמיר את היוגורט במים.

** את שמןהזית אפשר להמיר בשמן קנולה.