צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פשטידת כרובית עם פטנט

אותה פשטידה בגישה כל כך שונה: מהיום, לא מבשלים את הכרובית לפני, אלא קוצצים אותה דק - זה גם חוסך זמן וגם ממש טעים. ואם יש לכם מעבד מזון, זה בכלל רק כמה דקות קטנות של עבודה

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 30/05/22 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 342 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כחצי כרובית בינונית

בצל יבש, קצוץ

3 ביצים

1 גביע (250 גרם) קוטג' (עדיף עזים)

שן שום, כתושה

1/2 כוס קמח כוסמין מלא, או קמח מלא

כפית אבקת אפייה

מעט אגוז מוסקט

כפית מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.

2 שוטפים היטב את הכרובית ומפרקים אותה לחתיכות קטנות (בערך בגודל של 2-3 ס"מ).

3 מעבירים את הכרובית למעבד מזון, ומעבדים בפולסים קצרים עד שהיא קצוצה די דק (אפשר לקצוץ במעבד מזון גם את הבצל). למי שאין מעבד מזון, ניתן לקצוץ את הכרובית בעזרת סכין.

4 מערבבים בקערה את הביצים והקוטג', ומוסיפים את השום הכתוש, הכרובית והבצל הקצוץ. מערבבים.

5 מוסיפים את הקמח עם אבקת האפייה, אגוז המוסקט, המלח והפלפל ומערבבים.

6 מכניסים לתבנית אפייה (מרובעת או עגולה, בגודל בינוני) משומנת קלות ואופים בתנור כ-30 דקות, עד שהפשטידה משחימה מלמעלה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> בשבוע שעבר הכנו לפתן משמשים נוסטלגי
>> עוגיות מייפל ותבלינים של עוגיו.נט