צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

בייגל ביתי יותר טעים משל מאפיות

נכון, יש את השלב המנג'ס של בישול הבצק במים רותחים, אבל זה מתקזז יפה עם העובדה שאין פה אפילו התפחה אחת של יותר מ-20 דקות. בקיצור, המתכון הזה משתלם ברמות, וככל שתקדימו להבין את זה יהיה לכם יותר טעים

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 10/01/22 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 127 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (10 יחידות):

4 ורבע כוסות קמח לבן

1 כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

כוס וחצי מים חמימים

3 כפות שמן זית

1 כפית מלח

לנוזל הבישול:

3 ליטר מים

2 כפות סילאן

חצי כפית מלח

לפיזור:

שומשום

פרג

אופן ההכנה:

1 לשים במיקסר את כל מרכיבי הבצק בערך 20 דקות על מהירות בינונית.

2 מכסים את הקערה ומניחים למנוחה של 15 דקות.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

3 מחלקים את הבצק ל-10 חתיכות שוות ויוצרים מכל אחת כדור.

4  מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים מעט.

5 יוצרים במרכז כל כדור בצק חור עם האצבע ובעזרת הידיים מגדילים את החור עד שמתקבלת צורת בייגל. מניחים על נייר האפייה. ממשיכים כך עם כל כדורי הבצק, מכסים ומניחים להם לתפוח במשך 20 דקות.

6 בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות ומביאים לרתיחה בסיר רחב את המים עם הסילאן והמלח.

7 מעבירים את הבייגלס בעדינות רבה למים הרותחים (לא יותר מ-3 יחידות בכל פעם) ומבשלים חצי דקה מכל צד. מסננים מעודפי נוזלים ומעבירים לתבנית.

8 מפזרים שומשום, פרג או שניהם ואופים 15-20 דקות, עד שהבייגלס משחימים. מצננים וזוללים.