חלת בייגלה ירושלמי מתוקה
מכירים את החלות המתוקות של קרן אגם? מכירים את הבייגלה הירושלמי שלה? אז זה הזמן להכיר את השילוב הגאוני בין השנייים. מתוך פרק 1 של "קרן אגם אופה מהבית", ששודר היום בקשת 12
- זמן עבודהארבעים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לחלה גדולה (או 2 קטנות):
430 גרם קמח פיצה
70 גרם קמח דורום
1 כף שמרים יבשים
100 גרם סוכר לבן
30 מ"ל שמן זית
300 מ"ל מים
חצי כף שטוחה מלח דק
לציפוי:
שומשום
להברשה:
2-3 כפות שמן זית
רבע כפית מלח גס
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה קמחים, שמרים וסוכר.
2 מוסיפים תוך כדי ערבול שמן זית, ומערבבים היטב. מוסיפים את המים, לא הכל בבת אחת - מתחילים בחצי כמות וממשיכים לאט לאט עד שהבצק מתגבש. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש.
3 לשים במשך 8 דקות נוספות במהירות איטית.
4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים.
5 מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים ומגלגלים כל כדור לרצועה.
6 מפזרים בצלחת ארוכה הרבה שומשום ומכינים תבנית ארוכה עם מים.
7 טובלים רצועת בצק במים ומעבירים לצלחת עם השומשום כשהחלק הרטוב כלפי מטה.
8 מרטיבים את החלק העליון של הרצועה ומגלגלים את הבצק בשומשום כך שיצופה מכל צדדיו (אם אתם רוצים להכין בייגלה במקום חלה, זה הזמן להניח את הרצועות על התבנית, ולאפות 10-15 דקות).
9 קולעים את הרצועות לחלה ומניחים על נייר אפייה בתבנית התנור. מכסים במגבת ומתפיחים 30-40 דקות.
10 מחממים את התנור ל-220 מעלות.
11 אופים 20-25 דקות, עד שהחלה שחומה.
12 בקערה קטנה מערבבים שמן זית ומלח גס.
13 מוציאים את החלה מהתנור ומברישים מיד בתערובת שמן הזית.
בהצלחה!