צילום׃ שיר דוד בכר, הבלוג crumble

מאפה בצל קל מבצק עלים

זה נראה קצת כמו פיצה וזה לא פחות טעים מפיצה: הגרסה של "קראמבל" למאפה פיסלדייר צרפתי: בצק עלים, מלא מלא פרוסות בצל, קלמטה, אורגנו ופרמזן. מי שלא מספיק מלוח לו ורוצה להרגיש בצרפת, מוזמן להוסיף גם אנשובי

שיר דוד בכר | הבלוג crumble | פורסם 09/07/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

קילו בצק עלים מופשר

8 בצלים לבנים

50 גרם חמאה

3 כפות שמן זית

150 גרם זיתי קלמטה (פרוסים לטבעות)

חופן עלי אורגנו טריים

פרמזן מגורר

אופן ההכנה:

1 חשוב: מפשירים בצק עלים במקרר לילה לפני שמכינים.

2 חוצים את הבצלים ופורסים כל חצי לפרוסות דקות.

3 מאדים בסיר שטוח ורחב על אש בינונית את הבצלים בחמאה ושמן זית עד שהם מתרככים ונהיים שקופים, בזהירות שלא יישרפו. מניחים בצד לצינון.

רוצים עוד מתכונים של שיר? היכנסו לבלוג המהמם שלה.

4 מחממים תנור ל-190 מעלות על תוכנית טורבו.

5 חוצים את בצק העלים המופשר ל-2 מלבנים ומניחים כל אחד מהם על תבנית מרופדת נייר אפייה. מפזרים את הבצלים על 2 מלבני הבצק ומשאירים רק שוליים דקים חשופים. מפזרים זיתי קלמטה (לא להגזים כי הם מלוחים), מגררים מעט פרמזן מעל ומפזרים עלי אורגנו טריים.

6 אופים במשך 35-40 דקות, עד שהמאפה מזהיב והתחתית אפויה (מציצים ושמים לב שהבצל לא נשרף).

7 מוציאים מהתנור, מגררים עוד קצת פרמזן מעל, חותכים ומגישים.

* המאפה נשמר במקפיא בקופסה אטומה, אפשר לסדר בשכבות וביניהן להניח נייר אפייה שלא יידבקו. לחמם בתנור לפני הגשה.

* במקרר הוא נשמר בקופסה אטומה בין 2-3 ימים.

*אפשר להכין את הבצלים מראש, להשאיר במקרר ולהרכיב את המאפה ביום שרוצים.