צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

לחמניות מקמח כוסמין לבן

זה שאין בית ספר לא אומר שהילדים לא רעבים, אפילו להפך - יש משהו בשהייה הממושכת בבית שמשכיח מהם שהם אכלו מיד בשנייה שהם מסיימים את הביס האחרון. אז מה עושים? מתחילים בלחמניות, משם הכל נהיה פשוט יותר

חנושה (בת חן שמעיה) | mako אוכל | פורסם 09/07/25 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים :

ל-8 לחמניות:

חצי ק”ג (כ-3 וחצי כוסות) קמח כוסמין לבן

1 כף  (10 גרם) שמרים יבשים

2 כפות (30 גרם) סוכר

315 מ"ל (כוס ושליש) מים 

רבע (60 מ”ל) כוס שמן

חצי כף (10 גרם) מלח 

לציפוי:

קערית מים

שומשום מלא

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר.

2 מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד שהם נטמעים.

3 מוסיפים את השמן ולשים עוד כ-10 דקות.

4 מוסיפים את המלח ולשים עוד 2-3 דקות, לקבלת בצק רך וגמיש.

5 מוציאים את הבצק למשטח משומן ולשים קלות בידיים משומנות.

6 מעבירים לקערה, מכסים ומניחים להתפחה עד כמעט הכפלת נפח, כ-45 דקות.

7 מחלקים את הבצק ל-8 כדורים של 120 גרם כל אחד, ומניחים למנוחה של כ-5 דקות. מעצבים ללחמניות: מרדדים כל כדור ומגלגלים ללחמנייה מוארכת.

לחמניות כוסמין. לפני הכניסה לתנור (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
לחמניות כוסמין. לפני הכניסה לתנור|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

8 טובלים כל לחמנייה במים ואז בשומשום מלא, ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה.

9 מניחים להתפחה שנייה עד כמעט הכפלת נפח, כ-30 דקות.

10 מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו ואופים עד הזהבה, 20-25 דקות.

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

לבן אבל כוסמין. לחמניות של חנושה (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
לבן אבל כוסמין. לחמניות של חנושה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

בתיאבון!