לחמניות מקמח כוסמין לבן
זה שאין בית ספר לא אומר שהילדים לא רעבים, אפילו להפך - יש משהו בשהייה הממושכת בבית שמשכיח מהם שהם אכלו מיד בשנייה שהם מסיימים את הביס האחרון. אז מה עושים? מתחילים בלחמניות, משם הכל נהיה פשוט יותר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-8 לחמניות:
חצי ק”ג (כ-3 וחצי כוסות) קמח כוסמין לבן
1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
2 כפות (30 גרם) סוכר
315 מ"ל (כוס ושליש) מים
רבע (60 מ”ל) כוס שמן
חצי כף (10 גרם) מלח
לציפוי:
קערית מים
שומשום מלא
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר.
2 מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד שהם נטמעים.
3 מוסיפים את השמן ולשים עוד כ-10 דקות.
4 מוסיפים את המלח ולשים עוד 2-3 דקות, לקבלת בצק רך וגמיש.
5 מוציאים את הבצק למשטח משומן ולשים קלות בידיים משומנות.
6 מעבירים לקערה, מכסים ומניחים להתפחה עד כמעט הכפלת נפח, כ-45 דקות.
7 מחלקים את הבצק ל-8 כדורים של 120 גרם כל אחד, ומניחים למנוחה של כ-5 דקות. מעצבים ללחמניות: מרדדים כל כדור ומגלגלים ללחמנייה מוארכת.

8 טובלים כל לחמנייה במים ואז בשומשום מלא, ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
9 מניחים להתפחה שנייה עד כמעט הכפלת נפח, כ-30 דקות.
10 מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו ואופים עד הזהבה, 20-25 דקות.

בתיאבון!