לחמניות קשר קוטג' וזיתים
רגילים לקוטג' רק בכריך ולא בתוך הבצק עצמו? הכי הגיע הזמן להתרגל מחדש, כי הלחמניות האלה הן מהרכות ביותר שתכינו, וביחד עם הזיתים יש חשש ממשי שלא תוכלו להפסיק לנשנש מהן לעולם
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
כשהייתי קטנה היה נראה לי שחג הפסח הוא מאודדדד ארוך והייתי מחכה בהתרגשות שיפתחו שוב את המכולות והמאפיות כדי שנקנה שוב בצק. היום אני מבינה שמדובר בסך הכל בשבוע, ושבוע זה זמן מצוין להתנתקות ממשהו שאנחנו לא יכולים להסתדר בלעדיו ביומיום אבל אם אין ברירה אנחנו פתאום יכולים. מכיוון שאני גרה ביפו אני כבר מכירה את התור המטורף לפיתות ולחמניות בצאת הפסח, אבל אני אוהבת להכין בבית ולא לעמוד בתור.
הלחמניות האלו הן כל מה שאני אוהבת בלחמניות - רכות, שמנמנות, תפוחות וטעימות. בדרך כלל הן מתחסלות מיד עם צאתן מהתנור, אז אם אתם לא לבד בבית – מומלץ מראש להכין כמות כפולה.
מרכיבים :
ל-10 לחמניות:
3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לחם, קמח חלה או קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן
כף מחוקה מלח דק
1 ביצה גודל L או M
חצי כוס זיתים מגולענים פרוסים או קצוצים
חצי כוס (100 גרם) שמן קנולה
מכל (250 גרם) קוטג', עדיף 9%
לציפוי:
ביצה טרופה עם מעט מים וחצי כפית סוכר
לעיטור:
שומשום
אופן ההכנה:
1 לשים את כל מרכיבי הלחמניות במיקסר 2-3 דקות. אם הבצק דביק מוסיפים עוד 50 גרם קמח ואם הוא יבש מדי מוסיפים מעט מי ברז.
2 ממשיכים ללוש עוד כ-10 דקות עד שמתקבל בצק גמיש, חלק ונעים שנפרד מדופנות הקערה ונשאר מעט דבוק בתחתית.
3 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כדי שיצופה בשומן מכל הצדדים.
4 מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים בטמפרטורת החדר בין שעה וחצי לשעתיים (אפשר גם לילה במקרר).
5 מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים (אצלי כל חלק שקל 130 גרם).
6 מגלגלים כל חתיכת בצק לרצועה ארוכה וקושרים ללחמניית קשר הכי פשוטה.
7 מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים במגבת או בניילון רופף להתפחה חוזרת של כ-45 דקות.
8 כשהלחמניות תפחו מחממים תנור ל-170 מעלות.
9 מברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם מים ומעט סוכר ומפזרים שומשום.
10 אופים 20-25 דקות, עד להזהבה. זוללים חמים.
** את הקוטג׳ אפשר להמיר בגבינה לבנה.
** אפשר לוותר על הזיתים אבל חבל כי הם משדרגים מאוד.