צילום׃ פאני דוד, mako אוכל
פיצה במחבת
מה קורה כשהחשק לפיצה עז והזמן קצרצר? בדיוק ככה נולדים מתכונים לפיצות מעולות שלוקחות 20 דקות מכריכה לכריכה (ולא, אנחנו לא מתפשרים על הבצק). לוק אנד לרן
פאני דוד | mako אוכל
| פורסם 09/06/21
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (ל-8-10 פיצות):
4 כוסות קמח רגיל או כוסמין
כף שמרים יבשים
כפית גדושה סוכר
רבע כפית מלח
2 כפות שמן זית
כוס וחצי מים פושרים
ללמעלה:
פחית רוטב עגבניות מוכן
גבינה צהובה או מוצרלה, מגוררת
זיתים חתוכים או כל תוספת שאוהבים
אופן ההכנה:
1 לשים את מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה כ-5 דקות.
2 מחלקים את הבצק לעיגולים של כ-80 גרם כל אחד, ומרדדים דק.
בואו לעקוב אחרי פאני באינסטגרם
3 מחממים מחבת על אש בינונית כ-5 דקות.
4 מניחים את עיגול הבצק על המחבת ומניחים לו להיקלות 2 דקות. הופכים ומורחים רוטב פיצה. מפזרים גבינה צהובה וזיתים או כל תוספת שרוצים. מכסים את המחבת ומשאירים על אש גבוהה עוד דקה.
5 מנמיכים את הלהבה ומשאירים עוד 2-3 דקות (בפיצה הראשונה ייתכן שיהיה צריך יותר זמן. אחר כך, כשהמחבת חמה, זה רץ). מוציאים ומגישים. חוזרים על הפעולות עם כל חלקי הבצק.
בתיאבון!