חלות ענן קלאסיות של שישי
הן מתקתקות אבל לא יותר מדי, תפוחות ויפות ובעיקר רכות רכות. ההמלצה של קרן אגם: את הראשונה מחסלים בשישי בצהריים בכריכים עם שניצל ומטבוחה (עכשיו רק בהצלחה עם לשמור על השתיים האחרות עד הארוחה)
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
אמאל'ה איזה חלות היסטריות, ויש להן ממש טעם של ילדות בשבילי. במושב שגדלתי בו היו מכינים בימי שישי לחמניות מתקתקות הכי רכות בעולם והכי טעימות שיש, והחלות האלו מזכירות לי את הטעם הזה בדיוק. הן רכות כמו עננים, תפוחות ויפות, מתקתקות אך לא מתוקות מדי, ואני חוששת שאם תכינו שלוש לשישי, אחרי הארוחה לא יישאר מהן זכר. האמת, אני הייתי מבזבזת אחת מהן כבר בצהריים, לכריך שניצל ומטבוחה.
מרכיבים :
ל-3 חלות גדולות:
1 קילו קמח לחם/חלה או קמח לבן רגיל
2 כפות שמרים יבשים
שני שליש כוס (133 גרם) סוכר לבן
שליש כוס שמן קנולה
2 ביצים גדולות
כף מלח דק
2 כוסות (480 מ"ל) מים קרים מהמקרר
לעיטור:
ביצה טרופה עם כפית שמן וכפית סוכר
רבע כוס שומשום לבן
אופן ההכנה:
1 לשים בקערת המיקסר קמח, שמרים, סוכר, שמן, ביצים, מלח וכוס וחצי מהמים הקרים.
2 מוסיפים עוד מים לאט לאט תוך כדי לישה, עד שהבצק אחיד ומעט דביק. לשים בסך הכל 10-12 דקות. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת להתפחה של שעה וחצי עד שעתיים בטמפרטורת החדר.
3 כשהבצק תפח מחלקים אותו ל-12 כדורים במשקל של כ-150 גרם כל אחד. מסדרים את הכדורים על מגש מרופד נייר אפייה משומן, משמנים את הכדורים גם בחלקם העליון ומכסים בניילון רופף. מתפיחים את הכדורים 30 דקות.
4 כשהכדורים תפחו מרדדים בעזרת מערוך כל כדור למלבן, ומגלגלים לרצועה. הקפידו שהרצועות לא יהיו ארוכות מדי אלא יחסית קצרות ושמנמנות, זה נותן נפח לחלות.
5 קולעים שלוש חלות, כל אחת מ-4 רצועות בצק (ראו בסרטון).
6 מניחים את החלות על תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים 30-35 דקות, עד שהחלות תפוחות למראה.
7 מחממים תנור ל-190 מעלות (חום עליון תחתון או טורבו, שניהם יעבדו).
8 מורחים את החלות בביצה הטרופה ומפזרים שומשום.
9 אופים את החלות 25-30 דקות, עד שהן שחומות למראה.
בתיאבון!