חלת שוקולד צ'יפס
החלה הזאת אולי נראית כמו מלכת הקונדיטוריה, אבל האמת היא שאתם לגמרי יכולים להכין אותה בבית, ויש גם סרטון שיראה לכם בדיוק איך. עכשיו רק נשאר להתמודד עם הסוגיה איך משהו יכול להיות גם כ"כ יפה וגם כ"כ טעים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (לתבנית מלבנית בינונית):
550 גרם קמח לחם לבן או קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
חצי כפית מלח דק
2 ביצים גודל L
120 גרם חמאה מומסת
חצי עד שלושת רבעי כוס חלב
למילוי:
כוס שוקולד צ'יפס מריר
לציפוי:
ביצה טרופה
מעט שומשום
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים יבשים, סוכר ומלח.
2 מתקינים את וו הלישה ומפעילים את המיקסר במהירות איטית.
3 מוסיפים ביצים ואת החמאה המומסת וממשיכים ללוש. מוסיפים את החלב בהדרגה תוך כדי לישה, בתחילה מחצית מהכמות ואז עוד קצת בכל פעם, עד שהבצק מתאחד לכדור רך וגמיש. לשים 10 דקות עד שמתקבל כדור חלק. מעבירים לקערה מעט משומנת ומגלגלים את הבצק בשומן כך שיצופה מכל צדדיו.
4 מעבירים להתפחה ללילה במקרר או לשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
5 מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה.
6 מוציאים את הבצק התפוח למשטח נוח לעבודה ומחלקים אותו ל-7 חלקים שווים.
7 מרדדים כל חלק בצק על משטח מעט מקומח לרצועה ארוכה, ומפזרים שוקולד צ'יפס לאורך הרצועה בחלקה התחתון. מגלגלים לרצועה ארוכה ומרדדים שוב כדי להאריך אותה.
8 כשהרצועה מוכנה מקפלים אותה לשניים (כמו פרסה) ומגלגלים לצורת בורג את שני החלקים. מניחים בתבנית וחוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק.
9 מברישים את רולדות שבתבנית בביצה טרופה, מכסים את התבנית ומניחים להתפחה חוזרת של כ-45 דקות.
10 מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הבצק שוב בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
11 אופים 20-25 דקות, עד שהמאפים שחומים למראה.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?
** לגרסת פרווה ניתן להמיר את החמאה בחצי כוס שמן קנולה ואת החלב במים.