צילום׃ יעל קצב, mako אוכל

בורקס המן עם בשר וחצילים

גם השנה פורים יוצא בסוף השבוע; דמיינו כמה נחמד יהיה להגיש לארוחת שישי את בורקס הבשר הטעים הזה, שיכניס אותנו בטיל לאווירת החג

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 11/03/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

לכ-24 אוזניים:

קילו בצק עלים מופשר

חצי קילו בשר טחון

1 חציל

3 כפות שמן

1 בצל, קצוץ לקוביות

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית פלפל אנגלי טחון

רבע כפית צ'ילי גרוס

לציפוי:

1 ביצה, טרופה

שומשום שחור ו/או שומשום לבן

להגשה:

טחינה

סלט עגבניות חריף

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם החציל למלית: מחממים תנור לחום המקסימלי (בדרך כלל 250 מעלות). דוקרים את החציל במזלג ומניחים אותו על נייר אפייה על תחתית התנור. צולים 20 דקות, עד שהוא מתרכך.

2 פותחים את החציל ומרוקנים את בשרו לקערה.

כל המתכונים לפורים

מתכונים לאוזני המן

3 מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן תוך פירור של הבשר בעזרת כף עץ.

4 מוסיפים למחבת את בשר החציל, פטרוזיליה ותבלינים ומערבבים. מכבים את האש ומניחים למחבת להצטנן 20 דקות לפחות (אם הבשר יהיה חם זה עלול להמס את הבצק).

5 מחממים תנור ל-180 מעלות.

6 פורסים את בצק העלים על משטח עבודה ויוצרים עיגולים יחסית גדולים בעזרת רינג או כוס.

7 ממלאים כל עיגול בצק בכף גדושה מתערובת הבשר, וסוגרים לצורת משולש (כלומר, אוזן המן).

8 מסדרים את הבורקס על תבנית מרופדת נייר אפייה ומברישים בביצה טרופה. מפזרים שומשום ואופים 20 דקות, או עד שמזהיב.

** מומלץ להגיש לצד טחינה וסלט עגבניות חריף.

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה 

בורקס המן בשרי (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
בורקס המן בשרי|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!