בורקס המן עם בשר וחצילים
גם השנה פורים יוצא בסוף השבוע; דמיינו כמה נחמד יהיה להגיש לארוחת שישי את בורקס הבשר הטעים הזה, שיכניס אותנו בטיל לאווירת החג
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לכ-24 אוזניים:
קילו בצק עלים מופשר
חצי קילו בשר טחון
1 חציל
3 כפות שמן
1 בצל, קצוץ לקוביות
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
רבע כפית צ'ילי גרוס
לציפוי:
1 ביצה, טרופה
שומשום שחור ו/או שומשום לבן
להגשה:
טחינה
סלט עגבניות חריף
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם החציל למלית: מחממים תנור לחום המקסימלי (בדרך כלל 250 מעלות). דוקרים את החציל במזלג ומניחים אותו על נייר אפייה על תחתית התנור. צולים 20 דקות, עד שהוא מתרכך.
2 פותחים את החציל ומרוקנים את בשרו לקערה.
3 מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן תוך פירור של הבשר בעזרת כף עץ.
4 מוסיפים למחבת את בשר החציל, פטרוזיליה ותבלינים ומערבבים. מכבים את האש ומניחים למחבת להצטנן 20 דקות לפחות (אם הבשר יהיה חם זה עלול להמס את הבצק).
5 מחממים תנור ל-180 מעלות.
6 פורסים את בצק העלים על משטח עבודה ויוצרים עיגולים יחסית גדולים בעזרת רינג או כוס.
7 ממלאים כל עיגול בצק בכף גדושה מתערובת הבשר, וסוגרים לצורת משולש (כלומר, אוזן המן).
8 מסדרים את הבורקס על תבנית מרופדת נייר אפייה ומברישים בביצה טרופה. מפזרים שומשום ואופים 20 דקות, או עד שמזהיב.
** מומלץ להגיש לצד טחינה וסלט עגבניות חריף.
ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים
בתיאבון!