צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מאפינס טחינה וסילאן

אוהבים עוגיות טחינה? נסו את המתכון המשודרג הזה למאפינס טחינה, שדורש מעט מאוד עבודה ומוכן בתוך פחות משעה

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 04/12/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 75 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

2 ביצים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
25 גרם (2 כפות) סילאן
1/2 כפית תמצית וניל
1 כף ברנדי
75 מ"ל (1/3 כוס) שמן
120 מ"ל (1/2 כוס) מים
150 גרם טחינה גולמית
140 גרם (1 כוס) קמח לבן
5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
20-30 פיסטוקים שלמים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

 

2 בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, סילאן, וניל, ברנדי, שמן, מים וטחינה עד שמתקבלת תערובת אחידה.

 

3 מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.

 

4 מעבירים את הבלילה לתבנית השקעים המשומנת וממלאים עד לכ-2/3 מגובה כל שקע. מקשטים כל מאפין ב-2-3 פיסטוקים שלמים.

 

5 אופים במשך כ-15-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז כל מאפין יוצא עם פירורים לחים.

 

6 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.

 

בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט 

 

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת אגסים ושקדים

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!