צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל
פריטטה ירוקים
אחת הסיבות שאנחנו כל כך אוהבים את המטבח הפרסי היא החיבה שלו לעשבי תיבול. אנחנו מתים על זה כשהם מבושלים לגמרי, כמו בחורשט סבזי, אבל גם כשהם חצי חיים כמו בפריטטה הכורכומית המהממת הזאת
רותם ליברזון | mako אוכל
| פורסם 07/03/22
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
חבילת פטרוזליה (עלים בלבד)
חבילת כוסברה (עלים בלבד)
חבילת שמיר (בלי הגבעולים)
חבילת תרד
חבילת עלי מנגולד
חופן בצל ירוק
חבילת קייל
3 ביצים
כפית גדושה כורכום
מלח
פלפל שחור
מעט שמן זית, לטיגון
אופן ההכנה:
>> מתכונים לפורים1 מחממים תנור ל-180 מעלות. שוטפים וקוצצים היטב את כל הירק ועשבי התיבול. שמים בקערה.
2 מוסיפים לקערה את הביצים והתבלינים ומערבבים היטב.
3 מחממים מחבת גדולה (מהסוג שיכול להיכנס לתנור) עם שמן זית, מוסיפים את התערובת ומטגנים על אש בינונית כרבע שעה, עד שהתחתית יציבה.
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
4 מכניסים את המחבת לתנור החם לעוד 25 דקות, או עד שהפריטטה מוכנה ויציבה. מגישים חם.