חישוקי בייגל בשעה
המחשבה ששעה אחת מעכשיו - 60 דקות - אנחנו יכולים לעמוד מעל תבנית מהבילה של בייגלים טריים, חמים ומתפצחים לא משאירה לנו ברירה. אנחנו ניגשים למטבח. בייגלים כמעט בלי התפחה שהם פשוט קסם
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
השבוע חזרתי הביתה מאימון יוגה ולא היה לחם בבית. במקום לקפוץ למכולת תקתקתי בייגלים בשעה, והכנתי לנו כריכים עם חמאה וגבינה צהובה שהיו כל כך טריים וטעימים. באמת שכל אחד יכול - בצק של בייגל/פרעצל לא מתפיחים הרבה זמן, כי זה מאפה שטוח ודחוס יחסית, והתוצאה תמיד וואו.
אפשר לעצב את הבייגלים בצורות שונות ולצפות בפרג או בכל ציפוי אחר שאוהבים.
מרכיבים :
ל-8 יחידות:
4 וחצי כוסות (630 גרם) קמח חלה/לחם/פיצה/קמח לבן רגיל
1 כף שמרים יבשים
1 כפית מלח דק
3 כפות דבש או סילאן
כוס וחצי (360 מ"ל) מים חמימים
לטבילה:
כוס וחצי מים רותחים
חצי כוס סילאן
כוס שומשום לבן
1 כפית מלח אטלנטי גס
אופן ההכנה:
1 לשים את כל מרכיבי הבצק 10 דקות במיקסר, עד שהוא חלק וגמיש. אם הבצק יוצא מעט דביק, זה בסדר. מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית למנוחה של 20 דקות בלבד.
2 מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
3 מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים (אפשר על משטח מעט מקומח).
4 ממלאים מים רותחים בקערה גדולה ומערבבים פנימה סילאן. במקביל מערבבים בצלחת שטוחה שומשום ומלח אטלנטי גס.
5 מגלגלים כל חלק בצק לרצועה ארוכה ומחברים את הרצועה לעיגול גדול.
6 טובלים כל טבעת במים הרותחים למשך 15-20 שניות מכל צד (הכי נוח על כף מחוררת), ומעבירים ישירות לצלחת עם השומשום והמלח. מעבירים לתבנית כשהצד של השומשום פונה למעלה.
7 אופים את הבייגלים 15 דקות, עד שהם שחומים למראה.