לחמניות משה בתיבה
משה בתיבה יכולה להיות מנה שמכינים לילדים של אחרים בשביל שיעסיקו את הפה ויהיו פחות דורשניים, או מאפה שמרים רב קסם שמכינים למשפחה או לחברים, ומתמוגגים ביחד מול סרט טוב. קרן אגם עם מתכון לאופציה השנייה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
ל-12-14 לחמניות:
3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח ללחם או לפיצה או קמח לבן רגיל
כף (10 גרם) שמרים יבשים
2 כפות (20 גרם) סוכר לבן
חצי כף מלח דק
ביצה אחת גודל L
3 כפות שמן זית
כוס וחצי (360 מ"ל) מי ברז
חבילת נקניקיות מופשרת
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערת המיקסר מחצית מכמות המים, שמרים, סוכר ומלח. מתקינים את וו הלישה ומפעילים במהירות איטית-בינונית. מוסיפים לאט לאט קמח, ביצה ושמן זית, ואז את יתרת המים (לאט לאט, לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות).
2 לשים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש.
3 משמנים מעט קערה, מעבירים את הבצק ומכסים בניילון נצמד ובמגבת. מניחים להתפחה של כשעה וחצי.
4 מעבירים את הבצק למשטח נוח לעבודה ומחלקים לכדורים של 70 גרם כל אחד. מכסים את הכדורים במגבת ומניחים ל-10 דקות.
5 מקמחים מעט את משטח העבודה ופותחים כל כדור בצק לרצועה ארוכה בעזרת מערוך. מניחים נקניקייה בקצה שקרוב אליכם ומגלגלים ללחמנייה.



6 מסדרים את הלחמניות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים 30 דקות.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות. כשהלחמניות תפוחות מברישים אותן בביצה טרופה ומקשטים בשומשום.
8 אופים 15-20 דקות, עד להזהבה. מגישים חם עם מלא קטשופ וחרדל ליד.