בורקס גבינה משפחתי

היום אנחנו מכינים בורקס גבינה ענק, כזה שמשפחה שלמה יכולה ליהנות ממנו בכיף. מגישים עם ביצה קשה, טחינה, עגבניות מגורדות ומלפפון חמוץ – ויש יופי של ארוחת ערב

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 28/07/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

1 ריבוע (300 גרם) בצק עלים מופשר במקרר

חצי גביע קוטג'

1 ביצה

100 גרם גבינה בולגרית

חצי כוס גבינה צהובה מגוררת

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית אורגנו או בזיליקום יבש

1 ביצה טרופה להברשה

שומשום לפיזור

להגשה:

ביצה קשה

עגבניות מגוררות לרסק

טחינה

מלפפון חמוץ

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים בקערה קוטג', ביצה, גבינה בולגרית, גבינה צהובה, מלח, פלפל שחור ואורגנו עד לאיחוד (אם אתם מרגישים שהמלית רטובה מדי הוסיפו עוד קצת גבינה צהובה).

3 פורסים את בצק העלים על נייר אפייה (שימו לב שבצק העלים שלכם חתוך לריבוע ולא למלבן, כדי שנוכל לקפל אותו לצורת משולש בהמשך).

4 מפזרים את המלית בצורה אחידה על חצי מהבצק כך שכשנקפל אותו תיווצר לנו צורה של משולש (משאירים סנטימטר אחד בשוליים ללא מלית).

5 מקפלים את הבצק ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג, כדי שהמלית לא תברח במהלך האפייה.

6 מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

7 אופים 20-25 דקות, עד להזהבה.

8 מגישים עם ביצה קשה, עגבניות מגוררות, טחינה ומלפפון חמוץ.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה 

בורקס גבינה משפחתי - לפני האפייה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
בורקס גבינה משפחתי - לפני האפייה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!