צילום׃ נופר צור, אוכל טוב, mako

ככה הופכים קרואסונים מהסופר לארוחת מלכים

ברד פודינג זה תמיד טעים, אבל ברד פודינג שמכינים מקרואסונים זה כבר עונג שבת אמיתי - ואנחנו מדברים על הסוג הכי זול ופשוט, מהסופר. יש לנו הרגשה שלמרות הסגריריות - צפויה לנו שבת פשוט יפהפייה

קרן אגם | אוכל טוב, mako | פורסם 05/01/23 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כבר שנים אני חולמת להכין למדור ברד פודינג, ואולי לא סתם חיכיתי שנים, כי השבוע הכנתי לכם ברד פודינג מקרואסונים קטנים, כאלו הכי פושטים שקונים במאפיות או בסופר, וזה יצא היסטרי. ברד פודינג קלאסי מכינים משאריות של לחם או חלה, שמשרים בבלילה ואז אופים ואוכלים חם עם גלידה או רוטב וניל. זה אחד המאכלים הגאוניים והטעימים שקיימים, ולכן אני ממש בעד לקנות קרואסונים רק בשביל המנה הזו. מבטיחה שאחר כך תגידו לי תודה.

 

אפשר להגיש עם גלידה בצד, אבל הרוטב וניל מעל הוא חלום.

מרכיבים :

לתבנית עגולה לא מתפרקת בקוטר 28 ס"מ:

10-15 קרואסונים קטנים 

אבקת סוכר, לעיטור

לבלילה:

4 ביצים

מכל וחצי (375 מ"ל) שמנת להקצפה

כוס (240 מ"ל) חלב

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן

כפית תמצית וניל

חופן פירות יער (אני השתמשתי באוכמניות), לעיטור

לרוטב וניל:

כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה

חצי כוס (100 גרם) סוכר

כף קורנפלור

40 גרם חמאה

כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1 מכינים בלילה: מערבבים בקערה את כל המצרכים.

2 מסדרים את הקרואסונים בתבנית ושופכים עליהם את הבלילה. מכניסים למקרר למינימום 30 דקות ומקסימום כמה שעות - ככה הקרואסונים ממש יספגו את הרטובים.

ברד פודינג קרואסונים - לפני האפייה (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
לפני האפייה|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

3 מכינים רוטב וניל: מחממים בסיר קטן את השמנת עם הסוכר והקורנפלור עד סף רתיחה. מסירים מהאש ומערבבים פנימה חמאה ווניל. מערבבים היטב ומצננים.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 מפזרים מעל הקרואסונים בתבנית פירות יער טריים ואופים 30-40 דקות, עד שהבלילה בפנים מתייצבת והמאפה משחים.

6 מוציאים מהתנור, מקשטים באבקת סוכר ומגישים חם עם רוטב הווניל בצד.

ברד פודינג קרואסונים. המלך של הברד פודינג (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
המלך של הברד פודינג|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako
ברד פודינג קרואסונים - תראו את הבפנים (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
תראו את הבפנים|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako
ברד פודינג קרואסונים. כל אחד הוא אור קטן (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
כל אחד הוא אור קטן|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

בתיאבון!