צילום׃ קרן אגם, אוכל טוב, mako

קובניות בציפוי שום ועשבי תיבול

במקום להכין קובנה אחת גדולה, קרן אגם מצאה פתרון שאפילו לא מצריך סיר ג'חנון: מגש שלם מלא בקובניות פתייניות מוברשות בחמאה מומסת, שום ועשבי תיבול. לא רוצים ציפוי? ממש לא חייבים, הן יתחסלו בטיל כך או כך

קרן אגם | אוכל טוב, mako | פורסם 24/11/22 
  • זמן עבודהארבעים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אומנם עוד לא עברנו רישמית למזג אויר חורפי, אבל כשזה קורה זה פשוט קורה בבת אחת ,ואני כבר מכירה את הטרפת סביב מתכוני חורף; קובנות, ג׳חנון, מאפי שמרים מתוקים, חמין ומרקים הם חלק בלתי נפרד מהחורף שלנו.

 

אני מאוד אוהבת להכין קובנה, ובדרך כלל מכינה בסיר ג׳חנון אחת גדולה. לאחרונה נשאלתי איך אפשר להיכן קובנה לא בסיר ג׳חנון אז מצאתי פתרון מעולה: מכינים קובניות! אלו בעצם לחמניות יפהפיות מהבצק של הקובנה ואופים בתבנית תנור גדולה.

 

הכמות של הקובניות והיופי של התבנית שמוגשת למרכז השולחן לא נופלים ממראה של קובנה שלמה שנאפתה בסיר ג׳חנון. הפעם החלטתי למרות היופי של הקובניות אחרי אפייה, להבריש אותן בתערובת של שום עם חמאה מומסת ועשבי תיבול, אבל אתם יכולים להרגיש חופשי לוותר על הציפוי. הקובניות מאוד יפות וטעימות גם ללא, וכמובן עם הציפוי הן חלום!

מרכיבים :

לבצק:

2 כוסות (480 מ״ל) מים חמימים ועוד רבע כוס לשעת הצורך

שליש כוס (65 גרם) סוכר לבן רגיל

כף שמרים יבשים

קילו קמח לחם (או כל קמח לבן אחר)

כף אבקת אפייה

כף גדושה מלח דק

למריחה:

100 גרם חמאה רכה/שמן זית

לציפוי:

100 גרם חמאה מומסת

2 שיני שום כתושות

חופן פטרוזיליה, קצוץ דק

מעט מלח גס

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערת המיקסר כוס אחת של מים חמימים, סוכר ושמרים יבשים. מתחילים ללוש ומוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח ואת יתרת המים. לשים 10-12 דקות עד שהבצק הופל לכדור חלק גמיש ומעט דביק (אם חסרים מים - תוסיפו. אחרת הבצק יהיה יבש וחבל, גם בצק מעט דביק מסתדר ומתייצב במהלך ההתפחה).

2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית ומגלגלים אותו בשומן עד שהוא מצופה מכל הכיוונים. מכסים בניילון נמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים או למשך 4-5 שעות במקרר.

אווריריות כל כך (צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako)
אווריריות כל כך|צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako

3 אחרי שהבצק תפח מחלקים אותו לחלקים שווים במשקל 70 גרם כל אחד.

4 משמנים מעט משטח עבודה ומרדדים כל חתיכת בצק לרצועה ארוכה, ובעזרת הידיים מורחים עליה חמאה רכה או שמן זית.

5 יוצרים מכל חתיכת בצק משומנת גליל, וקושרים ללחמניית קשר (פשוט עושים קשר באמצע, ומושכים את הצ'ופצ'יק העליון קצת החוצה). מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם רווח קטן בין כל קובנה.

6 מכסים שוב במגבת ושולחים להתפחה נוספת למשך 30-40 דקות ובינתיים מחממים תנור ל-180מעלות.

7 אופים את הקובניות למשך 25-30 דקות, עד להזהבה, ובזמן שהקובניות בתנור מערבבים בקערה את כל מצרכי הציפוי.

8 כשהן יוצאות מברישים אותן בציפוי ומגישים חמות ויפות.

אווריריות כל כך (צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako)
כל אחת יותר יפה מהשנייה|צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako

בתיאבון!