חיתוכיות תפוחים עם טופי קרמל מלוח

מה קורה כשפוגשים בתבנית שכבה של בצק פריך, עליה תפוחים מקורמלים, עליהם קראמבל ולסיום סיומת רוטב קרמל מטריף? אנחנו יודעים, זה נשמע מורכב, אבל וואו – זה כל כך שווה את זה!

יעל קצב | mako | פורסם 08/09/25 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס (תבנית מרובעת בגודל 20×20):

100 גרם חמאה, מומסת

רבע כוס סוכר לבן

כפית תמצית וניל

רבע כפית מלח

1 כוס קמח לבן

למילוי תפוחים:

2 תפוחים גדולים, קלופים ופרוסים דק (עובי של כחצי ס"מ)

2 כפות קמח לבן

2 כפות סוכר לבן

1 כפית קינמון טחון

לקראמבל:

חצי כוס שיבולת שועל גרוסה להכנה מהירה (קוואקר)

שליש כוס סוכר חום (בהיר או כהה)

רבע כפית קינמון

רבע כוס קמח לבן

50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

לרוטב טופי קרמל מלוח:

1 כוס סוכר לבן

80 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

חצי כוס שמנת מתוקה (לפחות 30% שומן)

חצי כפית מלח גס (או לפי הטעם)

אופן ההכנה:

עוד קינוחים לראש השנה

עוד עוגות תפוחים לראש השנה

כל המתכונים לראש השנה

1 מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה (משאירים שוליים בולטים, כדי שיהיה קל לחלץ את העוגה המוכנה).

2 מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה חמאה מומסת, סוכר, וניל ומלח. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מהדקים את הבצק לתחתית התבנית באופן אחיד. אופים 15 דקות, ומוציאים.

3 מכינים את מילוי התפוחים: מערבבים בקערה גדולה את פרוסות התפוחים עם קמח, סוכר וקינמון עד שכל התפוחים מצופים. מניחים בצד.

4 מכינים קראמבל: מערבבים בקערה בינונית שיבולת שועל, סוכר חום, קינמון וקמח. מוסיפים את קוביות החמאה הקרה ומפוררים בידיים או עם מזלג עד שמתקבלים פירורים גסים.

5 מעלים את חום התנור ל-175 מעלות.

6 הרכבת העוגה: מסדרים את פרוסות התפוחים בשכבה אחידה וצפופה על הבסיס האפוי. מפזרים מעל את פירורי הקראמבל. אופים 35-40 דקות עד הזהבה.

7 מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר לפחות 20 דקות, ומעבירים למקרר לעוד שעתיים לפחות.

8 בינתיים מכינים רוטב קרמל מלוח: מפזרים את הסוכר בסיר בינוני עם תחתית עבה, ומחממים על להבה בינונית. לא מערבבים אלא רק מנענעים את הסיר בעדינות, עד שהסוכר נמס לגמרי והופך לנוזל. נזהרים לא לשרוף – ברגע שהסוכר שמקבל צבע קרמלי ממשיכים לשלב הבא. מוסיפים את החמאה בזהירות רבה (הקרמל יבעבע חזק מאוד), ומערבבים עד שהיא נבלעת בתערובת. מוזגים פנימה את השמנת (שוב, הקרמל ישתולל) ומערבבים עד לקבלת רוטב חלק. מוסיפים את המלח, מערבבים וטועמים.

9 חותכים את העוגה ל-12-16 חיתוכיות, מזלפים קרמל ומגישים.

** החיתוכיות טעימות חמות, בטמפרטורת החדר או קרות מהמקרר.

חיתוכיות תפוחים. הבצק (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
חיתוכיות תפוחים. הבצק|צילום: יעל קצב, mako אוכל
קומה שנייה: התפוחים (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
קומה שנייה: התפוחים|צילום: יעל קצב, mako אוכל
קומה שלישית: קראמבל (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
קומה שלישית: קראמבל|צילום: יעל קצב, mako אוכל
נשאר רק הקרמל (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
נשאר רק הקרמל|צילום: יעל קצב, mako אוכל

 

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון!