עוגיות חמאה ריבה קלאסיות
אם יש עוגיות שלא יימאסו לעולם, זה כנראה עוגיות הסנדוויץ' האלה. מה יכול להימאס בצמד עוגיות חמאה צחורות שביניהן מילוי של ריבה? בדיוק, שום דבר. רוצים בכל זאת לגוון? נסו אותן גם עם שוקולד
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (כ-50 עוגיות):
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
30 גרם (3 כפות גדושות) אבקת סוכר
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1 כפית מחית וניל
1 חלמון ביצה
למילוי:
ריבת תות שדה איכותית
אופן ההכנה:
1 מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הקמח, אבקת הסוכר, אבקת האפייה ומחית הווניל, עד לקבלת תערובת פירורית.
2 מוסיפים את החלמון וממשיכים לערבל בעדינות עד לקבלת בצק אחיד - ולא יותר.
3 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים חצי שעה לפחות.
4 מחממים תנור ל-200 מעלות.
5 מרדדים את הבצק בעדינות על משטח מקומח קלות לעובי של כחצי ס"מ.
6 קורצים עוגיות עגולות – חצי מהן שלמות וחצי עם חור קטן במרכז. מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת נייר אפייה.
7 אופים כ-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות (שימו לב, זמן האפייה יכול להשתנות בין תנור לתנור). מוציאים ומצננים לחלוטין.
8 מזלפים ריבת תות במרכז של כל אחת מהעוגיות השלמות, ומפזרים אבקת סוכר רק על העוגיות עם החור.
9 מכסים כל עוגייה עם ריבה בעוגייה עם חור (ואבקת סוכר), ליצירת סנדוויץ'.

** אפשר להשתמש בכל ריבה שאוהבים או לשלב כמה סוגים, ואפשר להכין את העוגיות עם ממרח שוקולד.
** העוגיות יישמרו היטב בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.
בתיאבון!