צילום׃ יעל קצב, אוכל טוב, mako

עוגיות עבאדי ביתיות

עוגיות מלוחות מהסוג הממכר ביותר. כמה ממכר? על כל שתי עוגיות שתצליחו להעביר לצנצנת, כנראה שלפחות אחת תיכנס לכם לפה

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 04/01/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 170 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכ-40 עוגיות:

3 כוסות קמח לבן

1 כוס שומשום

שלושת רבעי כף מלח

שלושת רבעי כוס שמן

1 כוס מי סודה או בירה לבנה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מכניסים את המרכיבים לקערה לפי הסדר ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ומעט שומני.

עוגיות עבאדי ביתיות - הבצק (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
הבצק|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

3 מקמחים מעט את משטח העבודה ומגלגלים את הבצק לצורת נקניק.

4 תולשים חתיכות מנקניק הבצק ויוצרים עוגיות עגולות. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

5 אופים את העוגיות 30 דקות, עד להזהבה.

עוגיות עבאדי ביתיות - בתבנית (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
בתבנית|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
עוגיות עבאדי ביתיות - תקריב (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
אחת מקרוב|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

** אפשר לשדרג את הבצק בתערובת זעתר ו/או פלפל צ'ילי יבש גרוס.

** אפשרות נוספת לשדרוג: ממרח פסטו וגבינה בולגרית.

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.