צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

טורט שקדים אוורירי וגבוה

בשביל עוגה כל כך תמירה, אוורירית ורכה אנחנו לגמרי מוכנים להקציף 7 חלבונים, והעובדה שהיא פרווה בכלל הופכת אותה לפייבוריטית שלנו לסוף השבוע

חנושה (בת חן שמעיה) | mako אוכל | פורסם 20/11/24 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית 24 ס"מ:

280 גרם (2 כוסות) קמח תופח 

250 גרם (כוס ורבע)  סוכר

קורט מלח

50 גרם (5 כפות) שקדים טחונים

7 ביצים מידה L

130 גרם (חצי כוס+2 כפות) שמן 

180 גרם (שלושת רבעי כוס) מיץ תפוזים 

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות (חום עליון-תחתון).

2 מנפים לקערה קמח תופח, כוס סוכר וקורט מלח. מוסיפים את השקדים הטחונים, מערבבים ויוצרים גומה במרכז.

3 מכניסים לגומה את החלמונים, השמן ומיץ התפוזים. טורפים במטרפה לאיחוד.

4 מקציפים במיקסר את החלבונים עם רבע כוס הסוכר שנותרה עד לקבלת קצף יציב.

5 מוסיפים את קצף החלבונים לבלילה בשלוש פעימות: בפעם הראשונה מוסיפים מעט מהקצף ומערבבים היטב. לאחר מכן מוסיפים חצי מהכמות שנותרה ומקפלים בעדינות, ואז חוזרים על הפעולה כשמוסיפים את החלק האחרון ומקפלים שוב.

פרוסת טורט שקדים (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
פרוסת טורט שקדים|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

6 משמנים תבנית קיגלהוף, מפזרים בתחת שקדים פרוסים (לא חובה) ויוצקים את הבלילה לתוך התבנית. 

7 אופים כשעה, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (שימו לב, זמני האפייה יכולים להשתנות בין תנור לתנור).

לעוד מתכונים מצוינים של חנושה

בתיאבון!