טורט שקדים אוורירי וגבוה
בשביל עוגה כל כך תמירה, אוורירית ורכה אנחנו לגמרי מוכנים להקציף 7 חלבונים, והעובדה שהיא פרווה בכלל הופכת אותה לפייבוריטית שלנו לסוף השבוע
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לתבנית 24 ס"מ:
280 גרם (2 כוסות) קמח תופח
250 גרם (כוס ורבע) סוכר
קורט מלח
50 גרם (5 כפות) שקדים טחונים
7 ביצים מידה L
130 גרם (חצי כוס+2 כפות) שמן
180 גרם (שלושת רבעי כוס) מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות (חום עליון-תחתון).
2 מנפים לקערה קמח תופח, כוס סוכר וקורט מלח. מוסיפים את השקדים הטחונים, מערבבים ויוצרים גומה במרכז.
3 מכניסים לגומה את החלמונים, השמן ומיץ התפוזים. טורפים במטרפה לאיחוד.
4 מקציפים במיקסר את החלבונים עם רבע כוס הסוכר שנותרה עד לקבלת קצף יציב.
5 מוסיפים את קצף החלבונים לבלילה בשלוש פעימות: בפעם הראשונה מוסיפים מעט מהקצף ומערבבים היטב. לאחר מכן מוסיפים חצי מהכמות שנותרה ומקפלים בעדינות, ואז חוזרים על הפעולה כשמוסיפים את החלק האחרון ומקפלים שוב.
6 משמנים תבנית קיגלהוף, מפזרים בתחת שקדים פרוסים (לא חובה) ויוצקים את הבלילה לתוך התבנית.
7 אופים כשעה, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (שימו לב, זמני האפייה יכולים להשתנות בין תנור לתנור).
בתיאבון!