קאפקייקס ליום העצמאות
רוצים לחגוג את יום העצמאות בדרך מקורית? אביבה מציעה לכם קאפקייקס מתוקים בטעם וניל, ועם קרם חמאה בצבעי כחול ולבן. ככה חוגגים יום הולדת למדינה בסטייל
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
למען האמת, את הקאפקייקס האלו אפשר להכין כל השנה - זה המתכון הכי בסיסי של קאפקייקס שיש ואפשר להוסיף לו כל מה שאתם אוהבים (שוקולד צ'יפס, אגוזים, צימוקים ועוד). זאת הגרסה שלי ליום העצמאות, עם קרם חמאה בצבעי כחול לבן.
מרכיבים :
ל-12 קאפקייקס:
60 מ"ל חלב
120 גרם חמאה
3 ביצים
130 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות) סוכר
כפית תמצית וניל
200 גרם (כוס ועוד 8 כפות) קמח
1 וחצי כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
לקרם החמאה:
260 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
400 גרם (4 שקיות) אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
צבע מאכל כחול, עדיף ג'ל
אופן ההכנה:
1 בסיר קטן מחממים את החלב, וממיסים בו את החמאה. מצננים מעט.
2 מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת החלב והחמאה, וממשיכים להקציף כחצי דקה.
3 מוסיפים לקערת המיקסר את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מעבירים לתבניות הקאפקייקס, ממלאים עד 2/3 הגובה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, למשך 20 דקות. מצננים.
5 מכינים קרם חמאה: מקציפים את החמאה במיקסר למשך 3 דקות. מוסיפים את תמצית הווניל ואבקת הסוכר, וממשיכים להקציף עוד 3 דקות.
6 מחלקים את התערובת לחצי, ומוסיפים לחצי אחד מעט צבע מאכל כחול. מעבירים את 2 התערובות (הלבנה והכחולה) ל-2 שקי זילוף, ומזלפים מעל הקאפקייקס. מקשטים בסוכריות, פרחי סוכר, דגלוני ישראל, או כל מה שאתם אוהבים, ושומרים במקרר עד ההגשה.
* המתכון עלה לראשונה ב-2015