צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה)

עוגת קינמון ואגוזים מושלמת לקפה

השבוע אצל חנושה: עוגת שיש רכה עם שכבה של חמאת קינמון שמעורבבת לתוכה, ומלמעלה: ציפוי מטריף של עוד חמאת קינמון עם אגוזים. בקיצור, שמישהו ישים מים ויפה שעה אחת קודם

חנושה (בת חן שמעיה) | mako אוכל | פורסם 05/02/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

ל-2 תבניות אינגליש קייק חד"פ או אחת גדולה:

4 ביצים גודל L

1 כוס (200 גרם) סוכר

1 כוס (200 גרם) שמן

גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

1 כפית מחית או תמצית וניל

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח, מנופה

לתערובת האגוזים והקינמון:

100 גרם חמאה 

חצי כוס סוכר חום כהה

2 כפות קמח לבן

2 כפות גדושות קינמון

1 כוס אגוזים קצוצים (מלך, פקאן או מה שאוהבים)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 

2 מכינים את תערובת האגוזים והקינמון: ממיסים את החמאה, מוסיפים את הסוכר החום והקמח ומערבבים (את האגוזים מוסיפים בהמשך). 

3 העוגה: מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן בזרם דק. מוסיפים את השמנת החמוצה והווניל.

4 מוסיפים את הקמח ומקפלים אותו פנימה בעזרת מרית עד לקבלת תערובת אחידה. נזהרים לא לשבור את הקצף ולא לערבב יותר מדי. 

5 משמנים את התבניות ומעבירים אליהן את הבלילה.

6 מפזרים 2 כפות מתערובת הקינמון לאורך מרכז העוגה ומערבבים ליצירת דוגמת שיש. מוסיפים לכמות שנשארה את האגוזים, מערבבים ומפזרים על העוגה.

7 אופים 25-30 דקות (תלוי בתנור), עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

עוגת קינמון ואגוזים (צילום: חנושה (בת חן שמעיה))
עוגת קינמון ואגוזים|צילום: חנושה (בת חן שמעיה)

** לגרסת פרווה ממירים את השמנת החמוצה בשמנת צמחית ואת החמאה בתחליף חמאה או נטורינה.