איך מכינים פאי פקאן מושלם בבית? המתכון המלא
קינוח קלאסי, אלגנטי וטעים שאפשר לבכות, עם בצק פריך, מלית קרמלית וריצוף של חצאי פקאן, בשביל הרושם. לא משנה אילו קינוחים נוספים יש על השולחן - פאי פקאן תמיד גונב את ההצגה. גרסה פשוטה למתחילים
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקלתית (תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ):
2 וחצי כוסות קמח לבן
חצי כוס סוכר
220 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
קורט מלח
שליש כוס מים קרים
למלית הפקאן:
חצי כוס מייפל טבעי
3 כפות סוכר חום כהה
1 כוס סוכר לבן
חצי כפית מלח
75 גרם חמאה, רכה או מומסת
3 ביצים גדולות
שלושת רבעי כפית תמצית וניל
כוס וחצי (150 גרם) אגוזי פקאן, קצוצים
לקישוט: 200-250 גרם חצאי פקאן שלמים
אופן ההכנה:
1 מכינים קלתית: מעבדים את כל חומרי הקלתית במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים למקרר לשעה.
2 מחממים תנור ל-220 מעלות, מצב סטטי, ומשמנים את התבנית בחמאה.
3 מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב ומרדדים לעובי 4-5 מ"מ. מעבירים לתבנית כך שיכסה את התחתית והשוליים.
4 מכינים מלית פאי פקאן: טורפים בקערה גדולה את המייפל, הסוכר החום, הסוכר הלבן, המלח והחמאה עד לקבלת תערובת חלקה.
5 מוסיפים את הביצים והווניל ומערבבים היטב.
6 מוסיפים את אגוזי הפקאן הקצוצים ומערבבים.
7 מעבירים את המלית לתבנית ומסדרים את חצאי הפקאן למעלה בצורת מניפה.
8 אופים 10 דקות, מנמיכים את החום ל-175 מעלות ואופים עוד 40-50 דקות. באמצע האפייה בודקים את העוגה: אם הקצוות מזהיבים מהר מדי מכסים את העוגה בנייר אפייה ועליו נייר אלומיניום (זהירות שלא ייגע במלית, ואם הוא חייב לגעת משמנים אותו קודם מעט). העוגה מוכנה כשהמרכז מתייצב. מצננים לחלוטין.
** פאי הפקאן יישמר עד שלושה ימים סגור במקרר.


בתיאבון!