קראנץ שוקולד אישי
עוגת שמרים זה יופי של דבר. עוגת שמרים שלא צריך לחלוק - זה כבר חלום בסדר גודל אחר. קרן אגם מלמדת איך מכינים שש עוגות קראנץ לשישה אנשים - ואנחנו, שתמיד פוחדים שייגעו לנו במנה, מיד מאמצים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (6 מאפים):
550 גרם (4 כוסות פחות כף) קמח לבן (אם יש: קמח מניטובה)
כף ורבע (13 גרם) שמרים יבשים
שליש כוס (66 גרם) סוכר לבן
חצי כפית (3 גרם) מלח דק
2 חלמונים
100 גרם חמאה רכה
1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
למלית:
70 גרם שוקולד מריר 50-60%
2 כפות (30 מ"ל) שמנת להקצפה
70 גרם חמאה
60 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר
2 כפות (20 גרם) אינסטנט פודינג שוקולד
80 גרם (קצת פחות מכוס) קמח שקדים או שקדים טחונים לאבקה
1 כף שטוחה (10 גרם) קקאו
לציפוי:
ביצה טרופה
לזיגוג:
רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן
רבע כוס (60 מ"ל) מי ברז
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים יבשים, סוכר ומלח. מתחילים ללוש במהירות איטית ומוסיפים חלמונים, חמאה רכה וחצי גביע שמנת. ממשיכים ללוש. לאט לאט מוסיפים עוד שמנת - רק עד שהבצק מתגבש לכדור. לשים 10 דקות, עד שמתקבל כדור בצק חלק וגמיש שנפרד מדופנות הקערה.
2 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת. מגלגלים אותו בקערה כך שיצופה בשומן מכל צדדיו, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי.
3 בינתיים מכינים מילוי קרם שקדים ושוקולד: ממיסים שוקולד מריר ושמנת בקערה חסינת חום בפולסים קצרים במיקרוגל. מערבבים למחית חלקה.
4 מערבבים בקערה נפרדת חמאה רכה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג שוקולד, שקדים וקקאו. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב.
5 מוציאים אוויר מהבצק שתפח ומחלקים אותו לשישה כדורים שווים של כ-170 גרם כל אחד.
6 מרדדים כל כדור בצק על משטח מעט מקומח למלבן ארוך. בעזרת ספטולה או כף מורחים שישית מהמילוי, ומגלגלים לרולדה ארוכה. אם הרולדות לא יציבות מעבירים לפריזר ל-10 דקות.
7 חוצים כל רולדה בסכין לאורכה לשניים, ומגלגלים את שני החלקים לצורת בורג. מגלגלים את הבורג הארוך לשבלול סביב עצמו ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ומניחים להתפחה של כשעה.
8 מחממים תנור ל-180 מעלות.
9 מברישים את הקראנצים בביצה טרופה ואופים 15-20 דקות, עד שהם זהובים למראה.
10 בזמן הזה מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה בקלחת או סיר קטן סוכר לבן ומים. מנמיכים את האש לבעבוע עדין ומבשלים 7-8 דקות, עד להסמכה.
11 כשהמאפים יוצאים מהתנור מברישים אותם בסירופ סוכר.
המתכון מתוך התוכנית של קרן אגם "מתכון עם סיפור". לצפייה בתוכנית