עוגיות אוראו שמכינים בבית הן פשוט טעימות יותר
עוגיות אוראו הן מהמותגים שמחזיקים מעמד בפסגה כבר לא מעט שנים, ובכל פעם שאנחנו נשברים וטועמים אחת (או ארבע) - אנחנו נזכרים למה. אבל אתם יודעים מה אפילו הרבה יותר מוצלח מאוראו? אוראו שהכנתם בעצמכם. ברור
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
180 גרם סוכר לבן
200 גרם קמח
60 גרם קקאו הולנדי
20 גרם אבקת חלב (אופציונלי)
רבע כפית סודה לשתייה
רבע כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח
2 חלמונים (ביצה L)
חצי כפית מחית וניל (אפשר גם תמצית)
1 כפית חלב (רק אם הבצק יבש)
לקרם:
150 גרם חמאה רכה
150 גרם אבקת סוכר
20 גרם אבקת חלב (אופציונלי)
חצי כפית מחית וניל איכותית (אפשר גם תמצית)
אופן ההכנה:
1 הבצק: מעבדים במעבד מזון את החמאה, הסוכר, הקמח, הקקאו, אבקת החלב, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח עד לקבלת פירורים קטנים ויבשים.
2 מוסיפים את החלמונים ומחית הווניל ומעבדים לזמן קצר ככל האפשר, רק עד שהבצק מתגבש. אם הוא לא מתגבש מוסיפים את כפית החלב.
3 מסיימים את העיבוד של הבצק ביד. משטחים על נייר אפייה או ניילון נצמד ומכניסים למקרר להתגבשות של שעה.
4 מחממים תנור ל-170 מעלות.
5 מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של 1-2 מ"מ (הוא מתנפח מעט באפייה, אז חשוב שיהיה דק).
6 קורצים עיגולים בגודל בינוני ומסדרים על מגש אפייה (אם הם דבוקים לנייר מכניסים לכמה דקות למקפיא).
7 אופים 10-15 דקות, תלוי בגודל העוגייה, ומצננים לחלוטין. בינתיים מכינים את הקרם.
8 הקרם: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי. מוסיפים את אבקת החלב ומחית הווניל וממשיכים לערבל עד לאיחוד.
9 מעבירים את הקרם לשקית זילוף ומזלפים מילוי בין כל שתי עוגיות (אין שקית זילוף? אפשר למרוח בכפית).
** אבקת החלב מוסיפה לבצק אקסטרה פריכות ולקרם יציבות וטעם חלבי עמוק יותר. אפשר לרכוש אותה בחנויות המתמחות, אבל אפשר לחלוטין להכין את העוגיות בלעדיה.
** העוגיות יישמרו 3-4 ימים מחוץ למקרר ועד שבוע ימים במקרר (אבל במקרר הן עלולות לאבד מפריכותן).