איך מכינים פאי תפוחים כמו שצריך?
מהקלתית, שצריכה להיות פריכה בדיוק במידה, דרך מלית התפוחים והקינמון ועד השתי וערב מלמעלה (אותו בצק של הקלתית, אנחנו לא עבדים של אף אחד) - ככה מכינים פאי תפוחים קלאסי נהדר שלב אחר שלב
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (תבנית קוטר 24):
300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
75 גרם (שליש כוס ועוד כפית) סוכר דק
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
50 מ"ל (חמישית כוס) חלב
למלית:
4 תפוחי גרני סמית בינוניים (ירוקים וחמצמצים)
200 גרם (כוס) סוכר חום בהיר
2 כפיות קינמון
2 כפות קורנפלור
3 כפות מים קרים
לקישוט:
חלב (למריחה)
סוכר חום בהיר (לפיזור מעל)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות, טורבו.
2 מכינים את המלית: מקלפים את התפוחים, מנקים מליבה ופורסים דק.
3 מערבבים בסיר את פרוסות התפוחים, הסוכר החום והקינמון. מחממים על אש בינונית תוך ערבוב מדי פעם. כשהתערובת מתחילה לבעבע ממיסים את הקורנפלור במים ומוסיפים לסיר. ממשיכים לבשל עד שהמלית מסמיכה. מכבים את האש, מעבירים לקערה, מכסים ומצננים.
4 מכינים בצק: שמים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר והחמאה הקרה. משפשפים את החמאה עם הקמח בעזרת קצות האצבעות, עד שמתקבל מרקם פירורי ללא גושים גדולים. מוסיפים את החלב ואוספים את הבצק לכדור אחיד.
5 מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים אחד מהם לעובי של כחצי ס"מ.
6 מרכיבים פאי תפוחים: מרפדים תבנית פאי (רצוי כזו עם תחתית נשלפת, אבל לא חובה) באחת מיריעות הבצק. מסירים את הבצק העודף. שופכים את המלית המצוננת על הבצק.

7 מרדדים את החצי השני של הבצק וחותכים לרצועות. מסדרים את הרצועות על המילוי בצורת שתי וערב (או כל עיצוב שתרצו).
8 מורחים את הבצק בחלב ומפזרים מעט סוכר חום בהיר.
9 אפייה: אופים את הפאי 35-40 דקות, עד שהוא מזהיב יפה.
** פאי התפוחים טעים חם או בטמפרטורת החדר. מומלץ להגיש עם גלידת וניל או קצפת בצד.

בתיאבון!