צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת שזיפים בחושה פשוטה

סוף סוף השזיפים מתחילים להופיע בשוק ובירקניות, כאילו מבקשים שנכניס אותם כבר לבלילת עוגה רכה וחמאתית. מי אנחנו שנסרב? העונה שלהם לא ארוכה, אז אל תתעצלו. מישהו אמר גלידה ליד? מאיתנו לא תשמעו התנגדות

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 05/06/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

איך חיכיתי לעונה הזואת שהשזיפים צצים בכל מקום ואפשר להכין מהם עוגות. שזיפים ומשמשים הם הפירות הכי אהובים עליי בעוגות, אני כל כך אוהבת לשלב אותם בעוגה בחושה. החמצמצות שיוצאת מהם באפייה עם הבלילה המתוקה זה טעם שאני מאוד אוהבת. העוגה הזו היא עוגת חמאה רכה ואלוהית שהשזיפים משתדכים אליה מדהים.

מרכיבים :

לתבנית אינגליש קייק אחת:

120 גרם חמאה רכה

כוס+2 כפות (225 גרם) סוכר לבן

כפית תמצית וניל 

2 ביצים גודל L

כוס ורבע (175 גרם) קמח לבן רגיל

רבע כוס (25 גרם) שקדים טחונים 

רבע כפית מלח

כפית אבקת אפייה

מכל (200 גרם) שמנת חמוצה

10 שזיפים קטנים/6 שזיפים גדולים חצויים ללא גרעין

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות, ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק.

2 מערבבים בקערה חמאה רכה וסוכר לבן. מוסיפים וניל וביצים ושוב מערבבים.

עוגת שזיפים רכה בתבנית אינגליש קייק (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת שזיפים רכה בתבנית אינגליש קייק|צילום: קרן אגם, mako אוכל

3 מוסיפים את הקמחים, מלח ואבקת אפייה, ומערבבים שוב. לבסוף מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים לבלילה אחידה.

4 יוצקים את בלילת העוגה לתבנית האינגליש המשומנת, מיישרים מעט ומניחים מעל את חצאי השזיפים כשהחלק הפתוח כלפני מעלה.

5 אופים 45-50 דקות עד שקיסם שננעץ בעודה יוצא עם פירורים לחים עליו.

6 מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

ופרוסה עסיסית של כל היופי הזה. עוגת שזיפים  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
ופרוסה עסיסית של כל היופי הזה. עוגת שזיפים |צילום: קרן אגם, mako אוכל

* מומלץ לשמור לשמור במקרר בגלל הפירות.

* ניתן להמיר את השזיפים בפרי אחר.

* העוגה טובה עוד יותר ביום שלמחרת.

בתיאבון!