מאפה בצק עלים עם קרם שקדים
הבצק קנוי, הקרם שטויות (באמת! רק מקציפים ביחד את כל המרכיבים), ויש גם אוכמניות בשביל הטוויסט בתוך הביס. את המילוי מכסים ברצועות בצק שתי וערב - ומקבלים חתיכת קינוח חתיך
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
למאפה אחד:
300 גרם בצק עלים מופשר על פי הוראות היצרן
קופסת אוכמניות טריות
לקרם שקדים:
90 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
1 כוס שקדים טחונים דק/קמח שקדים
חצי כוס סוכר
1 ביצה
כפית תמצית וניל
מעט קינמון (רק אם אוהבים)
לסירופ סוכר:
רבע כוס סוכר
חצי כוס מים
לקישוט:
ביצה טרופה, להברשה
שקדים פרוסים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
2 מכינים קרם שקדים: מערבבים את כל המרכיבים במיקסר עם וו הקצפה על לקבלת קרם סמיך ואחיד. שומרים במקרר (הקרם יישמר במקרר כיומיים).
3 פורסים את בצק העלים על נייר אפייה.
4 מורחים את קרם השקדים בשכבה אחידה, ומפזרים אוכמניות טריות.
5 חותכים את צידי הבצק לרצועות וקולעים צמה שתי וערב.
6 מברישים את הבצק בביצה, מפזרים שקדים פרוסים ואופים 30-40 דקות או עד הזהבה מלאה.
7 בזמן הזה מכינים סירופ סוכר: מחממים בקלחת את המים והסוכר, עד שהסוכר נמס לגמרי.
8 כשהמאפה יוצא מהתנור מברישים אותו בסירופ סוכר.
9 מצננים מעט, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** המאפה יישמר בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר למשך כיומיים.