מאפה שוקולד ומרשמלו עם פטנט

המאפים החמודים האלה לא רק ממש קלים להכנה, הם גם יוצאים פריכים מבחוץ ועם שכבות רכות-רכות מבפנים, הכל הודות לטריק של קיפול הבצק. כשהם ייצאו מהתנור, יהיה מאוד קשה להגיד להם לא

יעל קצב | mako | פורסם 27/08/25 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

ל-6 מנות

בצק עלים, מופשר במקרר

צנצנת של ממרח נוטלה

חופן מרשמלו 

להברשה

ביצה, טרופה

סוכר גבישי (לא חובה)

לקישוט

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 פורסים על משטח העבודה את בצק העלים. חוצים אותו לחצי.

3 על חצי מהבצק מורחים נוטלה ומפזרים מרשמלו.

4 מקפלים את חצי הבצק הריק על זה הממולא.

5 חותכים רצועות של הבצק הממולא ברוחב של 2 ס"מ. יוצאות 6 רצועות 

6 מרימים קצה של רצועה, ומקפלים את כל הרצועה כמו סרט (ראו בסרטון).

7 מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה. אפשר לפזר סוכר גבישי מעל.

8 אופים במשך 20 או עד להזהבה.

9 בוזקים מעל אבקת סוכר.

 

מאפה שוקולד ומרשמלו (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מאפה שוקולד ומרשמלו. מעמיסים שוקולד ומרשמלו |צילום: יעל קצב, mako אוכל
מאפה שוקולד ומרשמלו (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מאפה שוקולד ומרשמלו. מקפלים את הבצק מעל |צילום: יעל קצב, mako אוכל
מאפה שוקולד ומרשמלו (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מאפה שוקולד ומרשמלו. חמודים ומחכים להיכנס לתנור|צילום: יעל קצב, mako אוכל

 

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

מאפה שוקולד ומרשמלו (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מאפה שוקולד ומרשמלו. גם הילדים יכולים|צילום: יעל קצב, mako אוכל
מאפה שוקולד ומרשמלו (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מאפה שוקולד ומרשמלו. מי ידע שמקפלים ככה בצק?|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!