עוגת רוגלך מנצחת
גונבה לאוזנינו השמועה שלא מעט משפחות מתכננות לחגוג את החג השנה עם עוגת רוגלך דווקא (בנוסף לעוגת הגבינה המסורתית או במקומה). אז לקחנו על עצמנו את האחריות וארגנו לכם מתכון לעוגת רוגלך הכי טעימה והכי קלה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):
500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח לבן
כף שמרים יבשים
חצי כוס סוכר לבן
רבע כפית מלח
1 ביצה L
100 גרם חמאה רכה
שלושת רבעי כוס חלב
למילוי:
200 גרם חמאה רכה מאוד
שלושת רבעי כוס סוכר חום
חצי כוס קקאו
לזיגוג:
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר לבן
אופן ההכנה:
1 מכינים בצק: מערבבים בקערה גדולה קמח, שמרים, סוכר ומלח.
2 מוסיפים ביצה, חמאה רכה וחלב ולשים לבצק רך ואחיד (בידיים או במיקסר). אם בצק דביק מדי אפשר להוסיף מעט קמח (לא הרבה), ואם הוא יבש – מעט חלב או מים.
3 מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים כשעה (בחורף יותר), עד שבצק מכפיל את נפחו. מדובר בבצק כבד יחסית, עם חמאה וחלב, לכן הגיוני שהוא יישאר מעט דחוס.
4 מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את החמאה הרכה, הסוכר החום והקקאו.
5 מכינים רוגלך: מרדדים את הבצק דק, לעובי של כ-2 מ"מ (אבל שומרים שלא ייקרע), מורחים שכבה נדיבה של מילוי ומקפלים לשניים.
6 מרדדים שוב למלבן בגודל של כ-40 על 15 ס"מ.


7 חוצים את הבצק לאורך (ראו בסרטון) וחותכים למשולשים קטנים בעזרת סכין או גלגלת.
8 מגלגלים את המשולשים לרוגלך קטנים – מהחלק הרחב לשפיץ.
9 מסדרים את הרוגלך בערמה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת נקייה ומתפיחים עוד כחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
10 אופים כ-30 דקות, עד שהרוגלך מזהיבים.
11 בינתיים מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה מים וסוכר ומבשלים 2–3 דקות עד שהסוכר נמס לגמרי. מצננים קלות.
12 כשהעוגה יוצאת מהתנור מורחים עליה את הסירופ החמים, ונותנים לו להיספג.
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון!