טורט עקיצת הדבורה
זו אחת העוגות המושקעות לראש השנה. בגרסת המקור היא מבוססת על בצק שמרים, אבל פה היא על בסיס טורט מבושם בדבש. מתקבלת עוגה רכה, עסיסית שתקצור מחמאות עד חנוכה, כולל. ובכלל לא דיברנו על כמה היא יפה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
לטורט (תבנית בקוטר 22 ס"מ):
4 ביצים L, בטמפרטורת חדר
שלושת רבעי כוס סוכר (150 גרם)
1 כפית תמצית וניל
חצי כוס פחות כף שמן (100 מ”ל)
100 מ”ל מיץ תפוזים, סחוט (או חלב לטעם עדין יותר)
כוס ורבע קמח (180 גרם), מנופה
1 כפית אבקת אפייה, מנופה
קורט מלח
לסירופ דבש:
חצי כוס מים
2 כפות דבש
1 כפית מיץ לימון
לקרם מסקרפונה וניל:
250 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה (קרה מהמקרר)
250 גרם גבינת מסקרפונה (קרה)
3-4 כפות אבקת סוכר (לפי המתיקות הרצויה)
1 כפית תמצית וניל איכותית (לא חובה)
לפיזור:
שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
1 מכינים את הטורט: מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מקציפים ביצים, סוכר ומלח במשך 5–6 דקות, עד שמתקבל קצף בהיר ותפוח.
3 מוסיפים תמצית וניל. מזלפים בהדרגה שמן ומיץ תפוזים או חלב תוך כדי ערבוב עדין.
4 מוסיפים קמח ואבקת אפייה. מקפלים בעדינות לתוך התערובת.
5 אופים את הטורט: שופכים את הבלילה לתבנית משומנת (אם יש שתי תבניות בקוטר 22 ס"מ, אפשר לחלק את הבלילה ביניהן).
6 מפזרים מעל העוגה את השקדים הפרוסים. אם אופים בשתי תבניות מפזרים מעל תבנית אחת בלבד.
7 מכניסים לתנור ל-30 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים לגמרי.
8 מכינים את סירופ הדבש: מרתיחים מים עם דבש ולימון 1-2 דקות, עד שהדבש נמס. מצננים.
9 מכינים קרם מסקרפונה וניל: בקערה נקייה וקרה מקציפים שמנת עם אבקת סוכר ותמצית וניל, עד שמתקבלת קצפת יציבה אבל לא קשה מדי.
10 בקערה נפרדת מרככים את המסקרפונה בעזרת כף או מטרפה ידנית, עד שהיא קרמית וחלקה.
11 מוסיפים 1-2 כפות מהקצפת לגבינת המסקרפונה. מערבבים בעדינות.
12 מקפלים למסקרפונה את יתרת הקצפת בתנועות עדינות עד שהתערובת אחידה.
13 מרכיבים את העוגה: מחלצים את הטורט מהתבנית וחוצים אותו לשתי שכבות שוות (אם אופים בשתי תבניות אז מחלצים בלבד).
14 מברישים את פנים הטורט בסירופ דבש בנדיבות וגם את החלק העליון עם השקדים.
15 מורחים על השכבה התחתונה של הטורט קרם מסקרפונה וניל בנדיבות. אפשר גם לזלף עם צנתר למראה יותר מוקפד.
16 מניחים מעל את שכבת הטורט העליונה המקושטת בשקדים, ומתפעלים.




בתיאבון!