המתכון מתוך אוסף המתכונים של תומר אומנסקי, הוצאת קוראים. להשיג בחנויות הספרים, באתר של סטימצקי ובאתר ההוצאה. לרכישה
עוד מתכונים מהספר של תומר אומנסקי
בתיאבון!
לבצק (12 עוגיות גדולות):
250 גרם חמאה רכה
1 כוס דחוסה (240 גרם) סוכר חום כהה
חצי כוס (100 גרם) סוכר
2 ביצים בגודל L
3 כוסות (420 גרם) קמח
חצי כוס (70 גרם) קורנפלור לגרסה הקלאסית או אבקת קקאו לגרסה השוקולדית
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כפית מלח
למילוי ולקישוט
350 גרם שוקולד לבן (או חלב/מריר)
מעט מלח ים אטלנטי או מלח מלדון
50 גרם מטבעות שוקולד, לקישוט
1 מערבבים בקערה חמאה, סוכר חום, סוכר ומלח. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת אחידה.
2 מוסיפים קמח, קורנפלור או קקאו ואבקת סודה לשתייה ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בתערובת. שומרים את התערובת במקרר בזמן שמכינים את המילוי.
3ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל בפולסים (נזהרים מחימום יתר). בעזרת כף, יוצקים 12 דיסקיות (כ-30 גרם לדיסקית) על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעט מלח אטלנטי. מקפיאים כרבע שעה.
4 מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 45 גרם. בידיים משומנות קלות, פוחסים כל כדור, מניחים במרכזו דיסקית שוקולד ומכסים בכדור פחוס נוסף (ליצירת כדור ממולא גדול).
5 מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה. מניחים 6 עוגיות בכל תבנית במרווחים שווים ואופים 12 דקות. מקשטים במטבעות שוקולד מיד כשהעוגיות יוצאות מהתנור ומצננים.
** העוגיות נשמרות עד 4 ימים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה. אפשר להקפיא את העוגיות עד 3 חודשים, להפשיר ולחמם מעט לפני ההגשה.
טיפ
איך מגוונים? מחלקים את הבצק לשני חלקים – לאחד מוסיפים רבע כוס קורנפלור ולשני רבע כוס קקאו, לקבלת בצק בהיר ובצק כהה. יוצרים כדורים בגודל אגוז מלך מכל בצק, מאחדים ביניהם וחותכים באמצע. פוחסים מעט ומקבלים דוגמת שיש, להרכבת עוגיות בשני צבעים.
המתכון מתוך אוסף המתכונים של תומר אומנסקי, הוצאת קוראים. להשיג בחנויות הספרים, באתר של סטימצקי ובאתר ההוצאה. לרכישה
עוד מתכונים מהספר של תומר אומנסקי
בתיאבון!