צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

טארט שוקולד עם קרמל מלוח

שלוש קומות יש לטארט הזה, ואף אחת מהן אינה דורשת אפייה. בקומה הראשונה עוגיות מרוסקות עם חמאה, בקומה השנייה טופי קרמלי עם נגיעה של מלח, ומלמעלה, חולש על הכל, גנאש שוקולד מבריק ויפה. אחחח, איזה קינוח

חנושה (בת חן שמעיה) | mako | פורסם 26/06/25 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

לבסיס (טארט בקוטר 20 ס"מ):

200 גרם עוגיות (פתי בר, לוטוס או אוראו בלי מילוי)

100 גרם חמאה מומסת

לקרמל המלוח:

חצי כוס (100 גרם) סוכר

2 כפות מים

50 מ"ל שמנת מתוקה

20 גרם חמאה

קורט מלח גס

לגנאש: 

200 גרם שוקולד מריר קצוץ

200 מ"ל שמנת מתוקה

1 כף חמאה (לא חובה – מוסיפה ברק)

אפשרויות לקישוט:

פיסטוקים

פטל

מלח גס

שוקולד מגורר

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבסיס: טוחנים את העוגיות לפירורים דקים, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב. משטחים בתבנית (בבסיס ובדפנות) ודוחסים היטב. מקררים במקפיא 30 דקות.

2 מכינים קרמל מלוח: שמים את הסוכר והמים בסיר קטן ומחממים על אש בינונית בלי לערבב.

3 כשהסוכר מקבל צבע ענברי מסירים את הסיר מהאש, ומוסיפים בזהירות רבה את השמנת. מערבבים היטב, מוסיפים חמאה ומלח ומערבבים לקרמל חלק.

4 יוצקים את הקרמל בעדינות על בסיס העוגיות הקר ומחזירים למקפיא ל-15 דקות.

5 מכינים גנאש שוקולד: מחממים את השמנת בסיר קטן עד סף רתיחה. יוצקים את השמנת החמה על השוקולד הקצוץ, ממתינים דקה ומערבבים לגנאש חלק. מוסיפים חמאה ומערבבים.

6. יוצקים את הגנאש בעדינות על שכבת הקרמל שהתקררה. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות או למקפיא לשעה.

7 לפני ההגשה מקשטים עם פיסטוקים, פטל, מלח גס או שוקולד מגורר.

** רוצים שהעוגה תיחתך יפה וחלק? טבלו את הסכין במים רותחים, נגבו ואז פרסו את העוגה.

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

טארט שוקולד וקרמל מלוח (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
טארט שוקולד וקרמל מלוח|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

בתיאבון!