צילום׃ לורן פפיסמדוב, mako אוכל

עוגיות שוקולד מושלגות

אם אתם כבר בעסקי העוגיות, אנחנו בעד להוסיף עוד סוג לשוקולד צ'יפס, העוגיות המגולגלות או מה שזה לא יהיה שיש לכם בתנור עכשיו: עוגיות שוקולד שנכנסות לתנור צנועות וענוות ויוצאות ממנו הרים מושלגים. חלום

לורן פפיסמדוב | mako אוכל | פורסם 30/10/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.5 214 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-25-35 עוגיות:

250 גרם שוקולד מריר

80 גרם חמאה

2 ביצים (לא משנה הגודל)

100 גרם (חצי כוס) סוכר

300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח

40 גרם (4 כפות) קקאו

כפית ורבע אבקת אפייה

קורט מלח

לגלגול:

חצי כוס סוכר

1 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה בפולסים של 30 שניות. מערבבים לתערובת אחידה ומניחים לצינון.

2 בינתיים מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף במרקם של מוס. מוסיפים את השוקולד והחמאה המומסים, מורידים את מהירות ההקצפה וממשיכים להקציף עד הטמעה.

3 מוסיפים את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והמלח ומערבבים לאיחוד (אפשר להמשיך עם המקצף על המהירות הכי איטית). מעבירים למקרר לשעה-שעתיים, לייצוב.

4 מעבירים את הסוכר לגלגול לקערה ואת אבקת הסוכר לקערה נוספת.

5 יוצרים מהבצק כדורים, מעבירים לקערת הסוכר ומגלגלים לציפוי מלא. משם מעבירים לקערת אבקת הסוכר ומגלגלים שוב לציפוי מלא. מסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה.

6 מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים את העוגיות בין 15 דקות (לעוגיות רכות ונמסות) ל-20 דקות, לעוגיות מוצקות יותר - או עד שהן "מתפוצצות" ומקבלות את המראה המושלג.

לאינסטגרם של לורן

בתיאבון!