צילום׃ רותם ליברזון, אוכל טוב, mako

עוגת שמרים שוקולד

מתכון לעוגת שמרים שוקולד שמכינים בתבנית אינגליש קייק (למעשה בשתיים) ולא מפסיקים ליישר. בניגוד למה שנראה לכם, לא מדובר בעבודה קשה מדי: את רוב העבודה המיקסר עושה, אתם מרדדים, מורחים וחותכים

רותם ליברזון | אוכל טוב, mako | פורסם 27/12/21 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-2 תבניות אינגליש קייק:

שלוש וחצי כוסות קמח לבן

כף גדושה שמרים יבשים

שליש כוס סוכר לבן

2 כפות סוכר

2 ביצים

שלושת רבעי כוס מים חמימים

שליש כוס שמן זית

קורט מלח

צנצנת ממרח שוקולד

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים קמח, שמרים, סוכר, ביצים, מים, שמן זית ומלח. לשים 12 דקות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת מכוסה במקום חמים עד להכפלת הנפח, כשעה וחצי.

3 לשים את הבצק כדקה.

4 מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30X50 ס"מ.

5 מורחים את השוקולד על הבצק וחותכים את המלבן ל-2. מניחים את שני החלקים שהתקבלו אחד על השני. חותכים את הבצק לרצועות ברוחב של עוגת אינגליש קייק. מניחים את הרצועות אחת על השנייה, ואז חותכים את כל הרצועות לחתיכות ברוחב כ-5 ס"מ. מסדרים את החתיכות אחת לצד השניה בתבניות אינגליש קייק משומנות.

6 אופים חצי שעה או עד שהמאפה שחום.

* אפשר להשתמש בממרח פרווה/חלבי לבחירתכם, ואפשר גם להוסיף שוקולד צ'יפס.

*אם ממהרים, אפשר להשתמש בחבילת בצק שמרים קנויה.