צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

עוגת גלידה ריבת חלב וקוקוס לפסח

נכון שיש כמה שלבים בהכנה של היפיופה הזאת, וגם הקפאות בין לבין, אבל בפועל - אתם מאמינים לנו שמדובר בממש, אבל ממש מעט עבודה? ותראו איזו תוצאה מפוארת

חנושה (בת חן שמעיה) | mako אוכל | פורסם 09/04/25 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים :

לבסיס (תבנית בקוטר 20 ס"מ):

200 גרם עוגיות בטעם וניל כשרות לפסח (ניתן להמיר בעוגיות יין, ואחרי פסח פשוט בפתיבר)

100 גרם חמאה מומסת

ריבת חלב

לקצפת:

500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה

200 גרם (כוס) חלב

80 גרם (חבילה) אינסטנט פודינג וניל

24 גרם (3 כפות) אבקת סוכר

45 גרם (חצי כוס) קוקוס

לגנאש:

200 גרם שוקולד לבן

100 גרם (חצי כוס) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מתכונים לפסח

קינוחים לפסח

1 מכינים את הבסיס: טוחנים את העוגיות למרקם פירורי, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. משטחים ברינג או תבנית מרופדים בשקף (לא חובה, אבל מבטיח עוגה אסתטית יותר). מעבירים למקפיא ל-20 דקות.

2 מזלפים ריבת חלב על הבסיס בצורת שתי וערב (ראו בסרטון). מחזירים למקפיא.

3 מכינים את הקצפת: מקציפים את כל המרכיבים מלבד הקוקוס, עד לקבלת קצף יציב. מקפלים פנימה את הקוקוס.

4 משטחים את הקצפת על הבסיס הקפוא ומחזירים למקפיא ל-4-5 שעות, עד שהעוגה קפואה לגמרי.

5 מכינים גנאש: מחממים את השמנת במיקרו עד רתיחה ומוזגים על השוקולד הלבן. ממתינים דקה ומערבבים לקבלת מרקם חלק.

6 שופכים את הגנאש על העוגה הקפואה ומחזירים למקפיא ללילה.

עוגת גלידה ריבת חלב וקוקוס לפסח (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
עוגת גלידה ריבת חלב וקוקוס לפסח|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

** אפשר לעטר את העוגה בריבת חלב וקוקוס, כמו בסרטון.

** שומרים את העוגה במקפיא, ומעבירים למקרר שעה לפני ההגשה.

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

חג שמח!