עוגת גלידה ריבת חלב וקוקוס לפסח
נכון שיש כמה שלבים בהכנה של היפיופה הזאת, וגם הקפאות בין לבין, אבל בפועל - אתם מאמינים לנו שמדובר בממש, אבל ממש מעט עבודה? ותראו איזו תוצאה מפוארת
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבסיס (תבנית בקוטר 20 ס"מ):
200 גרם עוגיות בטעם וניל כשרות לפסח (ניתן להמיר בעוגיות יין, ואחרי פסח פשוט בפתיבר)
100 גרם חמאה מומסת
ריבת חלב
לקצפת:
500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
200 גרם (כוס) חלב
80 גרם (חבילה) אינסטנט פודינג וניל
24 גרם (3 כפות) אבקת סוכר
45 גרם (חצי כוס) קוקוס
לגנאש:
200 גרם שוקולד לבן
100 גרם (חצי כוס) שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבסיס: טוחנים את העוגיות למרקם פירורי, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. משטחים ברינג או תבנית מרופדים בשקף (לא חובה, אבל מבטיח עוגה אסתטית יותר). מעבירים למקפיא ל-20 דקות.
2 מזלפים ריבת חלב על הבסיס בצורת שתי וערב (ראו בסרטון). מחזירים למקפיא.
3 מכינים את הקצפת: מקציפים את כל המרכיבים מלבד הקוקוס, עד לקבלת קצף יציב. מקפלים פנימה את הקוקוס.
4 משטחים את הקצפת על הבסיס הקפוא ומחזירים למקפיא ל-4-5 שעות, עד שהעוגה קפואה לגמרי.
5 מכינים גנאש: מחממים את השמנת במיקרו עד רתיחה ומוזגים על השוקולד הלבן. ממתינים דקה ומערבבים לקבלת מרקם חלק.
6 שופכים את הגנאש על העוגה הקפואה ומחזירים למקפיא ללילה.

** אפשר לעטר את העוגה בריבת חלב וקוקוס, כמו בסרטון.
** שומרים את העוגה במקפיא, ומעבירים למקרר שעה לפני ההגשה.
חג שמח!