צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגיות ריבה ורולדות תמרים מבצק אחד

זה הזמן להכיר את אחד הבצקים האהובים על קרן אגם, בצק רך ונעים ופריך וקל שמתאים לסוגים שונים של עוגיות. אלה השניים שהיא מכינה השנה לצאת כיפור, בשביל לחלק לשכנים

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 10/10/24 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הבצק הזה הוא אחד היותר טובים שיצא לי להכין: בצק פריך בשילוב קורנפלור שיוצא מאוד רך ונעים לעבודה, אבל גם יציב, ומניב תוצאה מאוד מאוד פריכה בפה. הפעם חילקתי את הבצק לשלושה חלקים: מאחד הכנתי עוגיות ריבה ומהשניים האחרים מגולגלות תמרים. החלטה שלכם אם לעשות כמוני, או להכין רק את אחד הסוגים. אני אומנם לא צמה בכיפור, אבל לגמרי מתכוונת לפנק איתן את בני הבית הצמים שלי, וגם את החברים בשכונה שבכל צאת כיפור מקבלים מאיתנו מארז שווה לשבור איתו את הצום.

מרכיבים :

לבצק:

250 גרם חמאה רכה

1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר

2 כפות סוכר וניל

2 כפות אבקת קורנפלור

2 חלמונים מביצים L

3 כוסות (420 גרם) קמח לבן

לעוגיות ריבה (לשליש מכמות הבצק):

חצי כוס ריבה

לרולדות תמרים (לשני שליש מכמות הבצק):

חצי מכל ממרח תמרים

כפית קינמון

רבע כוס אגוזי מלך טחונים

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

כל המתכונים לשבירת הצום

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 מערבבים בקערה חמאה, אבקת סוכר, סוכר וניל, קורנפלור וחלמונים.

עוגיות ריבה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגיות ריבה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

3 מוסיפים 2 וחצי כוסות מהקמח ומערבבים. הבצק אמור להתקבל רך מאוד אבל לא דביק מדי. אם חסר קמח – מוסיפים עוד.

4 מחלקים את הבצק ל-3 חלקים – אחד לעוגיות ריבה ושניים לרולדות תמרים.

5 לעוגיות ריבה: קורצים מהבצק כדורים קטנים ומסדרים בתבנית. בעזרת קצה של כף או אפילו באצבע יוצרים בכל כדור גומה קטנה. מכניסים לגומה מעט ריבה בעזרת כפית ואופים 10-12 דקות עד להזהבה ממש קלה. מצננים לחלוטין ובוזקים אבקת סוכר.

6 לרולדות תמרים: מערבבים ממרח תמרים עם קינמון. על נייר אפייה מקומח היטב מרדדים כל חלק בצק למלבן. מורחים את ממרח התמרים ומפזרים אגוזים טחונים. מגלגלים לרולדות.

7 חורצים ברולדות סימוני פריסה (לא עד הסוף) ואופים 20-25 דקות, עד שהן מעט שזופות.

8 מצננים, בוזקים אבקת סוכר, פורסים ומגישים.

לפני אבקת הסוכר (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
לפני אבקת הסוכר|צילום: קרן אגם, mako אוכל
מגולגלות תמרים (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
מגולגלות תמרים|צילום: קרן אגם, mako אוכל

** העוגיות יישמרו בקופסה אטומה עד ארבעה ימים.

** אפשר להכין את הבצק מראש ולשמור כמה ימים במקרר.

** אם מכינים מכל כמות הבצק רק עוגיות ריבה, יש להכפיל את כמות המילוי בשלוש. אם מכינים רק מגולגלות יש להכפיל את חומרי המילוי ב-1 וחצי.