המתכון מתוך אוסף המתכונים של תומר אומנסקי, הוצאת קוראים. להשיג בחנויות הספרים, באתר של סטימצקי ובאתר ההוצאה. לרכישה
עוד מתכונים מהספר של תומר אומנסקי
בתיאבון!
לבצק (30-40 עוגיות):
2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
רבע כוס (50 גרם) סוכר
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
3 חלמונים מביצים בגודל L
חצי כוס (120 מ"ל) חלב
למילוי:
3 חלבונים מביצים בגודל L
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר
1 חבילה (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
1 צנצנת נוטלה
1 בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה וחמאה לפירורים דקים. מוסיפים חלמונים וחלב ומעבדים לבצק אחיד ורך מאוד. משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.
2 בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים חלבונים וסוכר למרנג בהיר ויציב. מתחילים במהירות בינונית ומגבירים למהירות גבוהה תוך כדי הקצפה. מוסיפים פודינג וניל ומקפלים בעדינות לפיזור אחיד.
3 מחלקים את הבצק לשני חלקים, ומרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות למלבן. מורחים על כל מלבן שכבה דקה של נוטלה (אם הנוטלה סמיכה מדי, מחממים מעט במיקרוגל) ומעליה שכבת מרנג. מגלגלים לגליל ארוך וצר, עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים 20-30 דקות.
4 מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
5 חותכים שושנים בעובי 2 ס"מ, מניחים בתבנית ואופים 12-15 דקות, עד שהבצק מזהיב. מצננים.
** העוגיות נשמרות עד 3 ימים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה. אפשר גם להקפיא את גליל העוגיות טרם האפייה. כשמתחשק משהו מתוק מחממים תנור, מפשירים מעט את הגליל וחותכים עוגיות לאפייה.
המתכון מתוך אוסף המתכונים של תומר אומנסקי, הוצאת קוראים. להשיג בחנויות הספרים, באתר של סטימצקי ובאתר ההוצאה. לרכישה
עוד מתכונים מהספר של תומר אומנסקי
בתיאבון!