צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
מקלות מלוחים ממכרים למות
הן אומנם לא עגולות, אבל ברגע שתכניסו עוגייה אחת כזאת לפה תבינו שלהפסיק לנשנש אותן זאת חתיכת משימה. אז אנחנו לא מציעים לכם חלילה לבגוד בעבאדי, אבל בהחלט כן להכיר בכך שיש עוד אופציות שוות. ממש שוות
חנושה (בת חן שמעיה) | mako
| פורסם 04/06/25
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לכ-40 עוגיות:
430 גרם (3 כוסות ועוד כף) קמח, מנופה
כף וחצי שומשום (לבן או לבן מעורבב עם שחור)
שקית (10 גרם) אבקת אפייה
חצי כף (10 גרם) מלח
135 מ"ל (חצי כוס ועוד כף) מים
חצי כוס שמן
100 גרם נטורינה רכה (לא מומסת!)
אופן ההכנה:
1 לשים את כל המצרכים במיקסר עם וו גיטרה רק עד שמתקבל בצק אחיד. מניחים ל-15 דקות.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
3 קורצים חתיכה קטנה מהבצק, מגלגלים לנקניק ומניחים בתבנית תנור מרופדת נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק.
4 אופים את העוגיות כ-20 דקות, עד שהן שחומות מלמטה אבל לא יותר מדי (זמן האפייה יכול להשתנות בין תנור לתנור).
5 מצננים ומעבירים לצנצנת גדולה.


** העוגיות יחזיקו בצנצנת אטומה עד שבוע.
** לגרסה חלבית מחליפים נטורינה בחמאה.
בתיאבון!