צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

מקלות מלוחים ממכרים למות

הן אומנם לא עגולות, אבל ברגע שתכניסו עוגייה אחת כזאת לפה תבינו שלהפסיק לנשנש אותן זאת חתיכת משימה. אז אנחנו לא מציעים לכם חלילה לבגוד בעבאדי, אבל בהחלט כן להכיר בכך שיש עוד אופציות שוות. ממש שוות

חנושה (בת חן שמעיה) | mako | פורסם 04/06/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

לכ-40 עוגיות:

430 גרם (3 כוסות ועוד כף) קמח, מנופה

כף וחצי שומשום (לבן או לבן מעורבב עם שחור)

שקית (10 גרם) אבקת אפייה

חצי כף (10 גרם) מלח

135 מ"ל (חצי כוס ועוד כף) מים

חצי כוס שמן

100 גרם נטורינה רכה (לא מומסת!)

אופן ההכנה:

1 לשים את כל המצרכים במיקסר עם וו גיטרה רק עד שמתקבל בצק אחיד. מניחים ל-15 דקות.

מקלות מלוחים. לפני האפייה (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
מקלות מלוחים. לפני האפייה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

2 מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.

3 קורצים חתיכה קטנה מהבצק, מגלגלים לנקניק ומניחים בתבנית תנור מרופדת נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק.

4 אופים את העוגיות כ-20 דקות, עד שהן שחומות מלמטה אבל לא יותר מדי (זמן האפייה יכול להשתנות בין תנור לתנור).

5 מצננים ומעבירים לצנצנת גדולה.

מקלות מלוחים. יכולים להחזיק אפילו שבוע (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
יכולים להחזיק אפילו שבוע|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
מקלות מלוחים. סכנת התמכרות ברורה ומיידית (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
סכנת התמכרות ברורה ומיידית|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

** העוגיות יחזיקו בצנצנת אטומה עד שבוע.

** לגרסה חלבית מחליפים נטורינה בחמאה.

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

בתיאבון!