לזכרה של נירה שויאר: עוגת זיו מהספר "עוגות לכל עת"

לפני 15 שנה התארחה נירה שויאר בתוכנית הבוקר לכבוד חגיגות ה-30 לספרה האלמותי "עוגות לכל עת", וחלקה עם הציבור את המתכון שלה לעוגת זיו, על שם בנה. היום, לזכרה, אנחנו מביאים לכם את המתכון

מערכת mako אוכל | מתוך הספר "עוגות לכל עת" | פורסם 28/07/24 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 78 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (תבנית אפייה קפיצית קוטר 26 ס"מ):

כוס ושליש קמח

שליש כוס סוכר

100 גרם מרגרינה או חמאה

1 חלמון

קורט מלח

לקרם שוקולד:

200 גרם שוקולד בישול

100 גרם מרגרינה או חמאה

1 כפית גדושה ג'לטין

רבע כוס מים

4 חלמונים

2 כפות ברנדי

2 כפיות נס קפה

1 כוס אגוזים קצוצים

4 חלבונים

2 כפות סוכר

לקצפת:

1 שקית שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

1 כפית נס קפה

אופן ההכנה:

1 הבצק: לשים את כל מרכיבי הבצק. משטחים שני שלישים מהבצק על תחתית התבנית. לשליש הבצק שנותר מוסיפים כף קמח ולשים שוב. מהדקים את הבצק לדפנות התבנית כך שייווצרו שוליים בגובה 3 ס"מ, ואופים בחום גבוה (כ-200 מעלות) כ-10 דקות עד שהבצק מזהיב,. מקררים ומעבירים את תבנית הבצק לצלחת הגשה. 

2. קרם השוקולד: ממיסים את השוקולד והמרגרינה או החמאה על אש נמוכה תוך בחישה עד לקבלת קרם חלק.

3 מערבבים את הג'לטין והמים ומוסיפים לקרם השוקולד תוך כדי ערבוב. מצננים מעט.

ככה זה נראה לפני 15 שנה:

4. בוחשים היטב את החלמונים, הברנדי והנס קפה, מוסיפים לשוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים את האגוזים ומערבבים.

5 מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף גמיש. מוסיפים לקרם בתנועות עטיפה, יוצקים את הקרם אל התחתית האפויה ומשהים כשעה במקרר.        

6 הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והנס קפה לקצפת גמישה, ומורחים על שכבת השוקולד. משהים לפחות 5 שעות במקרר.